宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
DS概念新, 但作業感幾重, 而且場景模組重覆,
同UBISOFT有得FIGHT
好玩, 但唔值GOTY
節奏驚
留意下mc d鬼佬點講
大亂鬥先係大熱啦下話
Death stranding規劃路線克服困難送完貨再呃到like果種感覺仲正過隻狼打死d boss
明知有鎗殺bt都覺得去偷野再跑走好刺瀲
成日話ds地圖空洞
根本ds個地圖設計就薩爾達級數
而且仲要每步都留意住黎行
任何一刻都係同個地圖互動緊
仲要幾乎所有地方都可以放梯放繩起野
不過睇人玩既就真係唔會明

利申:冇爆過任何一隻metal gear
時間問題,鳩行都過到
度度地方一撚樣,bt又一撚樣,mule又一撚樣
講真我覺得個地圖可以再大d
無可否認支線真係不停來回幾個點
雖然規劃好會經邊 再一車車咁送都好玩
但作業感重係真既

利申玩左八十二個鐘爆機 仲想繼續送
隻狼比較冇負評 我估隻狼
一塊大平原好多石仔同iceland差唔多
薩爾達級數

DS地圖,Google iceland
點一樣法?
過河上山攀石爬雪山又一撚樣?
Mule前期得近攻 後期個個拎槍又一撚樣?
知唔知咩叫地圖設計
有冇睇過薩爾達點樣分佈環境黎令人想行落去?
冇 因為你剩係覺得擺多幾棟樓就係好地圖 空曠就係衰
今年應該係大亂鬥啦

最穩陣既選擇,真正既大部份玩家玩完都會覺得正,完全冇被質疑既機會

re2,隻狼同ds都同樣唔夠大眾化

re2雖然好成功,但評審俾一隻remake game做goty係會有包袱,實有班柒頭瘋狂開post話遊戲界一年不如一年,以前d game好玩好撚多,以前唔係個個認為神作既game現代出就係神作之類,咁既煩鳩係非常多,當然如果re2攞到,可以提升d廠出舊game完整remake既意慾,減少真冷飯,增加香冷飯,我個人係支持

隻狼響了解到佢既創新同風格前,個難度一野block鳩左一半玩家先,點解soul like一直得唔到正確既評價,好大部份原因係佢真係完全唔會考慮去討好果一半玩家

ds係前衞,玩法亦獨特,音樂畫面係頂尖,但前衞,概念新唔一定就係最好,新既概念要經過時間既考驗同打磨,咁大家先落到比較客觀既評價,我都係日日送貨送到4點先訓,但亦都明白呢類太前衞既game注定唔會得到正確既評價,連自己都未評價到佢,事關雖然送貨好有癮,但同時唔知玩左d乜既感覺都好重
大腿鍊金術士
過河上山攀石爬雪山又一撚樣?
我真係睇唔出有太大分別,雪山係行耐d
全部都係求鳩其按X爬下爬下就過左

Mule前期得近攻 後期個個拎槍又一撚樣?
Mule贏左無成功感,又攞唔到d咩,因為主線打過幾次
後尾覺得廢到唔想理,打黎又係得個煩字,多數直接飛左sor
點先叫大眾化? candy crush定孖寶賽車
地圖得個大字,根本唔見有乜特色既野
玩完淨係記得某個好似競技場既圓圈廢墟
咁幫你唔到
正如有人食牛 食完a1同a5都可以話屌 咪又係牛一舊 食下食下就食完

至於mule本身就係比你自己揀打唔打 有起公路既就一定要打 絕對唔係拎唔到d咩係你自己唔玩果part姐
應該兩隻都唔係
最簡單講一樣
就係爬完一段山之後見到既景已經係地圖設計既一種
由主結去港結 爬完個充滿bt既山後豁然開朗
係你講既一大塊平原好多石仔就做到呢個效果?
薩爾達亦都係呢方面玩到出神入化
想有好多特色建築你可以去玩pokemon 新作啦
一堆特色建築比你睇
cult game
fans話其他人唔會明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞