宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
唔太可能,我覺得DMC5好正
Demo玩Nero玩左十幾二十次
然後出正式版之後Dante同Nero玩左兩次Hard mode就擺低
唔知點解冇心機好似以前咁係度諗連技
點解仲會睇支持popo既大陸片
俾你呃咗click咗入去
可能口味唔同,我自己又對恐怖game一般買咗re2未完,隻狼玩起上嚟會緊張所以太難玩未爆機,
最後都係來來回回dmc5玩咗100hr以上
雪山太慢用曬zipline
Mule... bola gun ok
隻狼真係唔值
後期啲怪差唔多一樣 重玩性低
原來樓主講咗

起公路都快
總有D人覺得隻Game好撚難玩然後自己爆到先代表自己識玩game,呢D先係真正既game咁
唔使一嚟就咁偏激起晒鋼咁
大眾化當然唔係話要please埋街市賣餸阿嬸
講緊嘅係打開機(hardcore玩家又好,遊憩玩家又好)嘅gaming community大眾都覺得好玩
的確隻狼同Death Stranding製作上都好有心思,亦有好多revolutionary嘅地方
但兩隻game都有好明顯嘅push factor
隻龍obviously係佢嘅難度
Death Stranding就係佢嘅micromanagement同repetitive gameplay。想當年RDR2跑步要狂禁X都比人屌到上天(好多人覺得都算係marginally bearable,因為隻game其他部分實在太出色),而Death Stranding嘅micromanagement要求再上一個層次時真係會有好多玩家覺得悶/煩
兩隻都的確係好game,但實在唔可以話主流玩家都會一致鍾意(basically GOTY嘅定義)
The Outer Worlds 唔係主線太短應該係佢拎
Death stranding 跟本係藝術品,
唔單止係改變左單機遊戲玩法
仲要係Forsee左未來現實會點

出場啲演員勁大粒

仲要係依家隻隻game都重combat 既世代
夠死出 amazon simulation

玩完先再吊啦
佢痴撚線反人類設計騎馬又耐都算仲要㩒實x唔俾郁或狂㩒x,好似仲唔俾轉制,屌
操作極唔user friendly 哂左個故事
應該是寶可夢啦
隻狼今年易左同冇咁黑暗,受眾理論上多左
DS有樣唔好既係,一係你係小島fans或者識得欣賞既人,如果唔係就直接怒屌,屌到隻game開花
我自己唔係小島fan,亦都好認真去玩,最後係覺得好多地方莫明奇妙同埋玩到燥
唔係點打飛機恥笑你班速食玩家
邊度有支持 popo ?
我由一開始連教學大佬唔識打

去到最後葦名一心都殺埋 成個感覺好似進化成人中之龍咁
遊戲最緊要好玩,我理撚你創唔創新。
唔好玩就同我收皮啦
私心係隻狼
覺得會係Death Stranding勝

如果TGA既定位真係Game界奧斯卡, Death Stranding牌面係大
次次打贏boss內心都好興奮
有時候會係mon前面大叫出黎
勿認真
每隻games都總有人唔喜好, 好難搵到隻個個啱玩, 巫師3咁經典都有人嫌悶
GOTY其實係揀一年入面最好嗰隻, 隻狼 Death Stranding邊隻贏都合理
如果講重玩性
我會話Death Stranding既重玩性係零
隻狼對自身挑戰性好大,戰鬥極流暢打擊感好實在,白金後個成功感好大

DS嘅cut scene全部係電影級數,故仔新鮮,環境同音樂相當配合,社群互動元素唔錯

但單純以遊戲嚟講隻狼應該贏半個身位
純粹覺得同17年Legend of Zelda,Horizon Zero Dawn,Nier: Automata,18年GOW,RDR2呢d大作比
19年作為gaming yr真係頗為失色
咁GAME界都有大細年架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞