宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
老一心係比到一種武術大師練到用簡既招式大開大合都比年敵人壓力既感覺直至打最後年輕一心玩手搶破壞哂形象
講起水生村阿凜...
宮崎英高團隊美術設計我覺得好正
第一次見阿凜個位,無啦啦有個著和服嘅人企係到,週圍氣氛又陰森,真係好似以前日本古裝恐佈片

但係去到dark souls 3個種西方設定佢地又得喎
暫時市場上好難搵到呢種風格嘅作品
隻狼咁廢都拎到GOTY呢隻同bloodbrone比差唔知幾多皮。
ds3係真正小眾game黎
大把人試玩darksoul 連第一隻王都唔識打

反而overwatch好成功將FPS簡單化左(0後座力+技能輔助)
變相入門門檻低 吸引大量人玩 加埋初初出一堆英雄+背景故事
真心係做得超級好 個陣初出overwatch直頭叫吸毒game唔知你有冇印象

不過後來隻game既發展係真心碌柒 而家先沉到變垃圾
大眾咪又係覺得BB好撚難玩 同DS一樣小眾
Overwatch 真心開頭係冇問題
角色設計塑造、人物背景都係一流
D CG動畫直頭係超一流
玩落係好玩,唔係得個抄字

最大問題係更新太慢
維多利亞時期又得

痴撚線,唔講以為Fromsoftware係世界級大廠
隻狼 我打到獅猿已經極限 真係打極都打唔贏 d人講到face2直斬好易破 但我次次都檔唔開
斷頭係易打過一開始好多喎
斷頭有直斬 明送
普通MODE可以屈佢爆竹
其他時間可以同佢跑ONLINE
DS1 美術有TEAM 香港人做
獅猿其實好似路德維希
又係一階段成隻癲狗咁
不過隻狼有無限長跑 所以易打過路德維希
我果隻係未斷
記錯 我就係直斬唔識擋 下下去擋 最後都係訓地
希希個場窄好多
所以難打n 倍
我冇KEEP住玩
見到每次有新英雄或者大技重製先有少少noise
唔覺得正,正既只係精心做出黎既CG
當年
今年2019年都未過就話當年
下隻會做開放地圖
我覺得兩種都好正
boss 多 有佢好玩ge 地方
唔似上年goty gow 咁打來打去都幾隻boss

隻狼真係好難玩成日逼你格劍
ds 易玩好多
「死多4,5 次.....」
你都係玩返手機game算喇
隻狼已經係魂系列最易個隻
你記住無人會笑你打唔贏boss
但唔該你唔好自己打唔贏就屌隻game喇
假膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞