宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
邊個核心玩家?
屌啦付國豪
屌你拎BB同隻狼比?
屌你真係天才

隻狼不知幾易入口
唔開困難,禁實L1都贏到隻狼一周目
可唔可以示範下點樣禁實L1就贏到隻狼一周目

利申 solo極貝,普貝太刀12台
一堆糞怪,想打得快好多都要重置靠運氣
最重要個聚魔之地悶撚到仆街
龍隨機出 打到嘔都未打到想要嘅龍
仲要升完呢區會降其他區lv
未聽過有game係努力刷完野會降鳩你lv
設計嗰條友係咪忽撚左

玩左幾個禮拜就棄左
玩家投票暫時係火紋排第一
但冇份選GOTY

媒體選票為主嘅GOTY真係唔洗太上心
玩家同媒體嘅鴻溝係大到仆街
https://thegameawards.com/brackets/players-voice?round=3
芒亨競速既話不確定性咁多一向以黎都要靠運氣要靠係咁刷呢點唔止冰原係咁既
反而對競速玩家黎講今次DLC應該係仲適合佢地因為多左撞牆同肉質軟化, 加埋衣裝落石果D基本上就係玩緊設計一個流程去控死隻怪(olay大神果d), 除非係TA wiki rules姐
怪物黎新加果堆我又覺得問題唔大, 係溟波果堆水多又範圍大好無賴
玩家投票都會基於發售時間同受眾有差異
反而我會對玩家評論唔上心
玩家投票暫時係火紋排第一
但冇份選GOTY

媒體選票為主嘅GOTY真係唔洗太上心
玩家同媒體嘅鴻溝係大到仆街
https://thegameawards.com/brackets/players-voice?round=3
玩家投票都會基於發售時間同受眾有差異
反而我會對玩家投票唔上心

打錯
玩家投票個參考性咪仲唔可靠
大把人game都無玩過,睇片就話隻game 垃圾啦
咁冇啦 媒體評分又垃圾
玩家投票又唔可靠

不過GOTY就係咁
每個人都有唔同答案
今代好多招跟本無處理方法,以前無咁多
吹下水姐
始終外界點睇,都唔會改變你當時玩既體驗
易入口極都未到 God of war 既程度啦
仲要連俾班非魂玩家體驗劇情同戰鬥系統既 easy mode 都冇
IGN People’s Choice 揀咗Death Stranding

IGN GOTY 俾左 control , 真係睇你點睇
Control 未出之前我幾有興趣
但睇片同玩Star Wars用原力感覺差唔多
加上冇乜人有講呢隻game
都好想知好唔好玩
可唔可以唔好咁鬼中英夾雜
IGN個時間點係咪同TGA有唔同
就算開去switch嗰版都見唔到大亂鬥
自問自答
原來真係
個人覺得隻game係差少少 好似未完成咁
同埋如果你有睇過SCP嘅話 隻game啲「生物」其實同SCP差唔多
Control似係show off啲game physics
佢physics做得好過隻Jedi Fallen Orders都玩得過
隻Jedi 我真心覺得吹大咗
Jedi吹大咗少少係因為有stat war嘅fan base
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞