【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
冇睇2個星期 終於追返曬喇
樓主加油
姐係sad end啦屌
姐係sad end啦屌

唔係 未完
姐係sad end啦屌

唔係 未完

樓主咁早醒,係咪加一大
姐係sad end啦屌

唔係 未完

樓主咁早醒,係咪加[red]更[red]
睇到文都好搥心口
好想Kitty最後同番阿水一齊
四年嘅時間,好快就過去,中間發生咗好多事。

要講嘅話,唔係一時三刻可以講得清楚,呢啲都係正常人會發生嘅事。

係每經歷一啲事情之後,我都會學到啲嘢,慢慢變得識諗,變得成熟。

無咗以前會做傻事嘅衝勁,做事之前會諗清諗楚,一諗到啲on9嘢都會bam自己。

係呢幾年入面,呀楊同關晴都恩恩愛愛,佢哋都無再提起過Kitty。

佢哋都話我變咗好多,變得成熟咗,同埋開朗咗,個人無之前咁沉悶。

呢一番說話佢哋係我生日嘅時候講。

上到大家,時間少咗咁,可以聚埋一齊嘅機會難得,有時都係約下夜晚得唔得閒食個宵夜,飲下酒咁。

「都咁耐啦,做咩仲唔搵返個女朋友?」呀楊帶點醉意地說。

但其實佢唔係醉嘅,我清楚。

只不過佢兩邊臉紅曬姐。

佢同關晴少不免會嗌交架啦,試問有邊對情侶未試過嗌交呀?咁呀楊咪會搵我吐下苦水囉。

今日只不過係好耐無見,約出嚟飲下嘢姐。

Year1嘅時候,到佢year2,都仲會成日見下。但到咗final year,就佢出嚟做嘢,大家見嘅次數都少,好耐先見一次。

「其實你都唔差姐,肯搵實到女嘅...嗱!你唔好同我講你仲掛住嗰個Kitty呀!」

呀楊拎起罐啤酒,咕嚕咕嚕咁飲咗幾啖。
咦,乜咁既,無既??
無呀!咩都無呀!

司徒駿

咦,hello,你好
個timeline飛得咁快,有啲唔慣添
姐係sad end啦屌

唔係 未完

樓主咁早醒,係咪加[red]更[red]

巴打真係心水清 今晚出多少少啦
個timeline飛得咁快,有啲唔慣添

我會再慢慢交代中間發生嘅事 咁就可以選擇性嚟講
sad end啦 happy end完全唔夾 生存係個咁殘酷既世界
睇到啊水冇去送機個到我個心好痛......好痛.......聽日有嘢要考先嚟搞埋依啲嘢 樓主好仆街 唔比佢哋開心結局
不過好好睇,希望最終結局佢哋兩個係一齊啦

利申:皮已正
樓主加速,唔溫書都會睇埋你出嘅文先
不愧係呀楊,一嚟就已經戳中我心事。

其實我都有啲女仔朋友嘅,有啲都暗示得好明顯,我自己心裡最清楚。

但依家呢種感覺,同Kitty係無得比,同樣地都係暗示,但你會覺得好攰......無咁嘅心機。

依家諗返,Kitty真係俾咗好多機會我,係我自己無好好珍惜。

怪就只能怪自己,而且我怕自己俾唔到幸福人。

「我心入面仲係有Kitty......」我如誠地講。

「你真係好長情。」

「我都無計架。」我百般無奈,可以嘅,我都想放低一切回憶,從頭嚟過。

但我放唔低,因為我覺得回憶好美好,我唔捨得放低呢段咁美好青春。

放低,換之言姐係選擇性忘記。

當我等返一個人嘅時候,例如返屋企,行路去上堂之類嘅時間,聽聽下歌就會諗返去佢。

唔知你哋有無試過,但我係成日都試。

當你聽返一首熟悉嘅音樂,你會記起你幾時聽過,嗰下嘅moment係咩感受,都會瞬間浮返上嚟。

就會諗起Kitty。

如果我放低咗,我就唔會再咁經常記起呢啲事,我做唔到。

「長情嘅人姐係自虐狂,鐘意自殘。」

「你咁同自殘有咩分別?」

飲過酒嘅呀楊更加兇狠,語氣更強硬。
加速

其實我都有啲女仔朋友嘅,有啲都暗示得好明顯,我自己心裡最清楚。

但依家呢種感覺,同Kitty係無得比,同樣地都係暗示,但你會覺得好攰......無咁嘅心機。

依家諗返,Kitty真係俾咗好多機會我,係我自己無好好珍惜。

「你真係好長情。」

「我都無計架。」我百般無奈,可以嘅,我都想放低一切回憶,從頭嚟過。

但我放唔低,因為我覺得回憶好美好,我唔捨得放低呢段咁美好青春。

當我等返一個人嘅時候,例如返屋企,行路去上堂之類嘅時間,聽聽下歌就會諗返去佢。

當你聽返一首熟悉嘅音樂,你會記起你幾時聽過,嗰下嘅moment係咩感受,都會瞬間浮返上嚟。

就會諗起Kitty。

成段嘢中哂
加速

「你真係好長情。」

就會諗起Kitty。

成段嘢中哂

又寫得幾好喎
幾時出文?等得我好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞