【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
樓主覺得應該補番幾多
我今晚會出
大家話想出多就幾多
我會拎個中學 總計一下
如果太多我會分兩日出埋佢
今晚就打到我想瞓為止

不如換個說法啦,你想出幾多啦
對你既信任值真係冇乜幾多了
我今晚會出
大家話想出多就幾多
我會拎個中學 總計一下
今晚就打到我想瞓為止

唔好再咁玩喇,拎自己信用黎較飛,又唔係唔知大家有幾狼,又唔係唔止你自己幾易訓著
咁好啦
其實唔介意等 不過唔好開空頭支票

Agree
利申 支持樓主 加油。唔好sad end 啊
樓主加油呀!
頂唔順就停一停 唔緊要架
重質不重量
我今晚會出
大家話想出多就幾多
我會拎個中學 總計一下
今晚就打到我想瞓為止

唔好再咁玩喇,拎自己信用黎較飛,又唔係唔知大家有幾狼,又唔係唔止你自己幾易訓著

其實一直都唔介意等
本身都有睇開其他故都出得比較慢
但最唔滿意既就係
次次話會幾時出 出幾多
但係就無左回事
事後比人插先話點點點點點
出唔到講聲 比啲交帶
我地一定會體諒
開空頭支票 無交帶係我最不滿既地方
呢個故係真心好睇 我會繼續追
但希望樓主下次真係出唔到既話
事前講聲 唔好下下要人等到凌晨
點知乜Q都無
加油 樓主。無論咩都支持到你出完故。
仲未有
文呢
第二朝執曬啲嘢,我勁趕,俾班fd屌到我半死咁制......

「屌你啦Water,琴晚又唔撚執喎。」Alex條友句句串到行。

佢份人除咗啲之外,份人都好好,仲好有義氣,所以好多人都由佢,有時仲當係笑話咁笑。

「我琴晚同fd傾電話呀嘛!!」我解釋。

「咁好心你咁朝早執啦!!」

喱個時候我仲執緊嘢架其實。

「失眠呀嘛,就天光嘅時候先瞓咋屌你!!」

「唉屌 ! 無撚用架你 ! 」Billy同Alex異口同聲咁講。

我發覺,上咗大學之,少咗好多中學花名,好多人都叫自己英文名,咩A for Alex,B for Billy,C for Cat呀之類。

就連我叫呀水,佢哋都笑咗好耐,覺得我個名好柒,所以幫我改咗叫Water。

Alex仲話「雖然叫Water都好柒,仲點都好聽過叫呀水,哈哈。」

彷彿,叫英文就威水啲,有型啲,高級啲咁。

係大學入面都有人叫花名嘅,乜伯乜仔之類嘅都尚在人間,可惜已經買少見少。

忽然間好懷念中學叫人花名,仲有時啲花名係自己起嘅,仲會記得好清楚。

依家......我仲記得好多fd嘅花名,但係大學,真正上心嘅名,少之又少,但未至於話無。

我仲記得幫我呀改咗個花名,叫——撚楊。

我成日「撚揚」、「撚楊」咁叫佢,叫到佢嬲,之後我就淆底,無再叫過了。
一陣繼續,啱啱返到
撚羊
我都醒起撚羊
撚羊

第二朝執曬啲嘢,我勁趕,俾班fd屌到我半死咁制......

「屌你啦Water,琴晚又唔撚執喎。」Alex條友句句串到行。

佢份人除咗啲之外,份人都好好,仲好有義氣,所以好多人都由佢,有時仲當係笑話咁笑。

「我琴晚同fd傾電話呀嘛!!」我解釋。

「咁好心你咁朝早執啦!!」

喱個時候我仲執緊嘢架其實。

「失眠呀嘛,就天光嘅時候先瞓咋屌你!!」

「唉屌 ! 無撚用架你 ! 」Billy同Alex異口同聲咁講。

我發覺,上咗大學之,少咗好多中學花名,好多人都叫自己英文名,咩A for Alex,B for Billy,C for Cat呀之類。

就連我叫呀水,佢哋都笑咗好耐,覺得我個名好柒,所以幫我改咗叫Water。

Alex仲話「雖然叫Water都好柒,點都好聽過叫呀水,哈哈。」

彷彿,叫英文就威水啲,有型啲,高級啲咁。

係大學入面都有人叫花名嘅,乜伯乜仔之類嘅都尚在人間,可惜已經買少見少。

忽然間好懷念中學叫人花名,仲有時啲花名係自己起嘅,仲會記得好清楚。

依家......我仲記得好多fd嘅花名,但係大學,真正上心嘅名,少之又少,但未至於話無。

我仲記得我幫呀楊改咗個花名,叫——撚楊。

我成日「撚揚」、「撚楊」咁叫佢,叫到佢嬲,之後我就淆底,無再叫過了。
我同佢哋班友屌下屌下咁返到香港。

係上機前,Kitty已經同我講佢到咗機場,我心諗洗唔洗咁快呀?我仲有排坐喎。

但佢話唔介意,無所謂啦,反正佢都等咗咁耐囉......

唉...佢唔到都到咗啦,可以點姐。

一落機,熄咗飛行模式,就好幾個Kitty嘅whatsapp彈出嚟,不外乎到未,到咗同佢講之類。

好明顯,我真係無咩朋友。

一班朋友出去嘅時候,係接機大堂就聽到Kitty大嗌我個名,「呀水~~~~~~~」

佢遠遠咁行埋嚟,我身邊嘅朋友見到佢,眼神已經閃出異樣嘅光茫,然後意思係話,「你?」

我連忙解釋,「佢咪就係琴晚同我傾電話嗰個女仔囉 ! 」

「唔怪得你傾咁夜啦 ! 」Billy成塊面都係醋意,好燥。

Amy個眼神更加唔同添,帶點敵意同仇視。

其實我覺得你應該輸得心服口服呀,因為佢係Kitty。

今日嘅Kitty化咗個妝,唔濃,睇落更加靚咗咁。

只不過我真係唔鐘意女仔化妝,我始終認為,以前唔化妝,單純嘅Kitty係最為完美,無論樣定性格,都係一流。
加油
千祈唔好衝過去攬住唔水喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞