【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
樓主要DSE嘅話就顧左DSE先 文呢啲 遲少少無所謂

佢好似台灣讀書
我未見過Dse既上黎打文

佢好似台灣讀書

樓主係台灣讀緊u,但可能呢排都係考試期?
台灣同香港個學期時間係咪都一樣?

佢好似台灣讀書

墨說由中四打到依家畢左業
仲有譚仔故個個木馬都係

佢好似台灣讀書

如果係台灣應該係test
有個fd係台灣讀緊

佢好似台灣讀書

唔同嫁 香港有復活節聖誕節 臺灣繼續考試

佢好似台灣讀書

唔同嫁 香港有復活節聖誕節 臺灣繼續考試

宜家係台灣係期中考,我都考緊
樓主繼續加油啦
Kitty喱個問題大有玄機。

「嗯……唔知算唔算有,可以話有,可以話無咁啦。」

我咁樣答無錯呀,我都唔知自己嗰次算唔算得上拍拖。

「哦~」係Kitty臉上好快咁閃走一絲絲不快。

「可以同你一齊嘅女仔,一定好好啦。」

唔知點解,我從Kitty口中好似聞到啲酸味咁。

我估大約係我聞錯啦,我好怕自己又諗多咗,會錯意。

「邊係呀,我只係想要個普通嘅愛情就夠。」

「乾炒牛炒邊位?」伙計好快就上菜。

同上次一樣,我都係諗唔明點解乾炒嘅會快過豆腐火腩飯。

「哈哈,又係我先喎!」佢好可愛咁側一側頭,斜斜地凝望住我。

「你好彩姐!」我會心一笑。

世間上嘅巧合究竟可以係幾多次?上一次如是,今次如是。

唔通真係天賜良緣?

「今次你食先啦。」我真心無所謂。
一如既往,Kitty都係選擇等埋我。

「話過要同你一齊嚟食回憶架嘛。」動人如佢嘅女仔,真係少有。

就算係大學入面美女如雲,都好難再搵到好似Kitty咁完美聖潔嘅女仔。

一個香港女仔,唔貪新鮮,唔成日試新嘢,已經非常難得。遇到都要謝天謝地,扣三個響頭。

更何況好似Kitty喱種女仔會陪你食回憶?

我都由佢,無出聲,默默地享受當下嘅愉快。

──已經好耐無試過啦。

喱種愉快,輕輕的,無咩重量,感覺好微薄,份量好少。

但每一秒都好開心,亦因為份量少,微薄,而顯得格外珍貴。

「係呢,你頭先話你想要咩愛情話?」Kitty又再拎返頭先未完嘅話題嚟講。

「普通嘅愛情。」我照返之前個答案話俾佢知,我!陸秋水,始終如一。

當然佢係聽唔明啦,喱啲都係我嘅內心戲嚟。

「咩為止普通嘅愛情先?」Kitty一本正經地道。

哈哈!喱個學識嘅討論真係要係連登學術台度開post問啦,開係感情台嘅話就難啲認真討論啦。

我對於普通嘅愛情定義,兩隻字:「簡單!」

佢好似台灣讀書

墨說由中四打到依家畢左業
仲有譚仔故個個木馬都係

所以我好佩服墨說巴 真心勁!
一放學就衝返嚟出文
聽日仲有考試

我知樓主好忙 但宜幾日出既文仲短過之前一日好多

忍一陣啦
過埋喱個禮拜就唔會咁,就會多返啲時間

利申 雖然唔係多返好多時間,但至少唔會好似依家咁嘅
加油巴打
支持
屌,點解唔答 :你囉
好似你咁簡單就夠
睇睇下覺得好似唉瘋D故
pish
Pish
聽朝起身出
溫到好頹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞