【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
行開啦TB,阻人幸福
唔會sad end既,我唸樓主拖左我地咁耐,唔敢再出sad end既,樓主係咪呀?
屌 追左咁耐 仲要sad end嘅 我以後唔敢追女仔架啦
同得TB一齊都唔會係咩好女仔黎架啦
賤貨
樓主快d考完,等緊你既文

樓豬dse咩
今晚晏少少出文
樓主記住 TB死全家
今晚晏少少出文

樓主不要又睡了

我依然係到追緊你文等緊你文架
唔係你文囉囉攣
晏少少=聽日
仲有少少 溫埋就出啦
今晚出幾多篇文
不如出左先溫
不如出左先溫

等埋你篇文先訓
等埋你篇文先訓

我都係
仲有少少 溫埋就出啦

我帶住種種疑問入去茶餐廳。

我跟係Kitty身後,見到個唔知係咪老闆嘅人問Kitty:「咦!今日唔帶男朋友嚟呀?」

屌!喱個呀叔係咪睇電視睇上腦,問啲問題可以咁戇鳩都有?

Kitty一臉尷尬,「佢今日唔得閒呀。」

都好嘅,雖然戇鳩(姐係唔識做),但都俾我套到料。

睇嚟佢哋之前係成日嚟喱度食嘢。

你話我心入面唔介意就有鬼啦。如果今時今日,聽到自己曾經鐘意過,深愛過嘅女仔有男朋友,心入面唔再有介意嘅感覺……我諗,就真係放低咗。

可惜,我無。

我哋搵咗個位坐低,Kitty熟悉咁拎張餐牌俾我,而且仲拎埋需要用嘅餐具,用紙巾小心翼翼咁包好,放係我面前。

一間平民茶餐廳,係佢面前,好似有緊高級餐廳嘅享受。

只可以話,佢仍然係咁高貴。

「想食咩呀?」Kitty一身優雅嘅打扮,咁多年嚟都係同茶餐廳格格不入。

可以說明係一件好事,如果夾嘅話,證明佢過得唔好。

「食返我第一次同你食茶餐廳嘅嘢。」我故事考下佢。

Kitty笑了笑,一舉手,就即刻有伙計嚟招呼佢。

「一碟乾炒牛河,一個豆腐火腩飯,兩杯凍奶茶呀唔該。」

當年嘅嘢,佢仲記得一清二楚。

落完單之後,我就即刻問,「你同你男朋友成日嚟架?」

今日我嘅目標就係打聽所有消息!

有無試過一種感覺,多年無見,即使環境一樣,但其實感覺…卻返唔到去從前?

當環境不變,隨住時間流逝,人會改變。

呢條叫做「成長定律」。
見到你哋咁,我仲邊好意思溫書唔出文

Btw,原來推post真係有用
等咁耐終於有啦
見到你哋咁,我仲邊好意思溫書唔出文

Btw,原來推post真係有用

啱啦 咁就唔好溫住 岀多兩篇先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞