【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
只見Kitty茫然咁望住我班fd ,我就連忙幫佢哋介紹。

「佢係Kitty,我琴晚走出去傾電話嗰位。

Alex條粉友一個箭步衝咗上前,企係我同Kitty中間。

「原來你就有Kitty,Water有同我提起過你呀,話你好靚女,估唔到真係,而且仲靚到咁。」

我同大家分折下喱個句子嘅含意。

Alex咁講簡直可以令佢立於不敗之地,原因如下:

1.佢話我有提起過Kitty,間接話俾Kitty聽,我其實好關心Kitty,連佢身邊嘅朋友都知。

2.仲話我讚Kitty靚女,似係幫我講緊好說話,但最尾嗰句,就將自己拉返埋嚟,一個借力打力,兜個圈讚自己同時又讚埋我同埋Kitty,一箭三鵰。

3.唔好睇佢講到好輕挑,好老土,低B先會受。女人就係咁低B ! 明知禮貌都當真。

Kitty臉上泛起些少紅潤,相處咁耐,我都知佢怕醜架啦。

當你覺得好老土,好柒嘅嘢,女仔就係最受喱一套。讚兩下就真係當自己女神。

就好似無論邊個講你靚仔,就算你知佢係講笑,你都會暗爽,及猜想,「我無返咁上下料,人哋點會拎我嚟講笑?」但事實係點我永遠都唔想知。

總結:Alex喱句真係堅料,假到仆街,但勝在見效。

佢嘅口才就好似功夫咁,可攻亦可守。
唔錯唔錯
有無多啲
有翻啲質素喇終於
水....泡
More more
加油啊書生
支持樓豬
支持
早餐:

成班fd個個都搶住同Kitty傾計,除咗Amy。

Alex個三寸不爛之舌,好順利就打入Kitty個話題度,傾得興起。

「你份人真係有趣嘅姐,哈哈。」Kitty笑道。

佢嘅笑容笑得好燦爛,我心入面唔知咩滋味咁。

以前喱種笑容係得我先睇到,依家見到佢俾其他人整到笑,就好唔想咁。

我目無表情咁望住佢哋。

因為我笑唔出,我扮唔到輕鬆咁同佢哋有講有笑,我以為自己做到,但點知原來我做唔到....

「我同呀水都係時候要走啦......」

然後Kitty行過來翹住我隻手。

「WOW!!!」眾人齊聲嘩然,「咁我哋唔好阻住人哋啦,哈哈 ! 」

佢哋都算識做,但我就呆住,因為我唔明Kitty翹手嘅意義。
返嚟再出埋午餐同晚餐
水泡哥
兵....?
返嚟再出埋午餐同晚餐

可唔可以食埋糖水做宵夜?
唔好做水泡
水泡水
阿水 做醫護兵 之後被人飛起
工具水
返嚟再出埋午餐同晚餐

午餐同晚餐呢 我餓啦
午餐仲未有
工具水

人都冇得做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞