【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
係時候放低啦
找數
我今晚會找埋正評條數

你係先好講 再走數棄故
又唔送人返屋企
其實lesbian會叫tb做男朋友架咩?
人呢
我今晚會找埋正評條數

你係先好講 再走數棄故

唔走數
晏少少會打
巴打們聽日瞓醒就有文睇啦
又唔送人返屋企
其實lesbian會叫tb做男朋友架咩?

我有幾個fd都會
台灣好多tb
我今晚會找埋正評條數

你係先好講 再走數棄故

唔走數
晏少少會打
巴打們聽日瞓醒就有文睇啦

仲唸住臨訓前有故睇
加更篇1

放低啦,再望,佢都唔會返嚟架啦。

Kitty爽朗嘅短髮,伴隨住佢行路嘅姿勢,係度飄下飄下。

望住佢嘅背影,越走越遠,直到一個轉彎位,就唔見咗。

我呆咗好耐先識得反應過嚟。

「佢走咗啦……」我自言自語。

四年加多一年中六,足足五年啦。

我同Kitty只係拖咗一次手仔,錫咗一次咁大把,就鐘意咗人哋五年。

反正同Amy除咗扑嘢,差唔多咩都做曬,卻比唔上Kitty嗰幾次「溫馨」,來得更深刻。

你話人係咪犯賤呀?得到嘅嘢越少,就越想得到多啲,越係陷得深。反而咩都得到啦,又唔係自己想要嘅。

回家路上,我諗咗好多,而頭先同Kitty相處嘅畫面係咁浮下浮下咁。

已經好多年無試過咁樣啦,忽然間好懷念中學嘅時光。

人大咗,就好容易勾返起以前嘅事,會忽然間感懷身世,好似詩人咁,變得感性。

依家好多嘢煩,好多嘢等住自己面對,搵工,養家,畢業,等等。

要面對一啲我毫無準備嘅嘢,就覺得壓力好大。

啲人話中學係最開心,最無憂無慮嘅時候……我依家先深深咁有喱種體會。
加更篇2

我同Kitty,唔似電視劇咁,食一次飯,關係就好轉,然後好戲劇性咁發現原來Kitty仲鐘意緊我,而我又咁啱未放得低Kitty,所以就一齊咗啦。

NoNoNoNo!!!!

現實唔係咁,現實係兩個人食完一餐飯之後,就好少聯絡,大家各自有各自嘅生活,互不打擾。

我同Kitty自從嗰次食飯之後,就無再出過嚟……

但有Keep住聯絡,就好似普通朋友咁,簡唔中閒聊數句。

我自己都諗咗好多嘢架。當日我返屋企,諗起好多中學嘅回憶同埋Kitty嘅回憶。

中學嗰度光輝歲月,會成日係巴士上面,聽住歌,細味同Kitty嘅事。

小至傾計,幫我溫書,大至嗰次親吻。

一邊聽住當年火紅嘅音樂,一邊回味,依家諗返起,都覺得係一件幸福嘅事情。

上咗大學之後,就越嚟越少,連我自己都唔知點解,漸漸我都忘記嗰一種感覺。

依家就勾返起好多嘢,覺得當時,真好……

我哋過咗咁耐,一啲進展都無,可能我哋真係注定唔可能係埋一齊啦。

我無可能一直係過去中徘徊,我始終都向前行,依家…就係嗰個時候。

我慢慢一步步咁行出嚟,一步步學會放低。

一開始真係好難,就算無同自己講要放低,但其實你覺得做唔到。

當你發現,你專注係其他事上面嘅時候,你就會不知不覺,慢慢地,放過自己。

一年啦,我維持喱個狀態一年,先至會對住Kitty嘅whatsapp唔亂諗嘢。
唔好sad end😱
加更篇3

一年,Kitty仍然同個TB一齊,都仲係咁幸福。

佢用一年嘅時間去學習維持幸福,而我就用一年嘅時間去學習放低。

直至除夕,我收到Kitty哭泣嘅電話。

嗰度時間我請咗大假,同班大學朋友去旅行,我哋講咗好耐架啦,難得可以一齊出去玩。

簡除夕嗰段時間,係因為可以聖誕除夕一次過。

我哋聖誕節凌晨出發,去其他地方體驗嗰邊嘅聖誕。

反正我又係單身,嗰邊又有幾個單身嘅,又無咩好顧忌。

包括我EX,都係度。一開始好撚老尷架,係尷尬到仆街,唔知講咩好。

我啲朋友都叫我哋唔好去,但只係我哋堅持話要去,先俾我哋去。

我無諗到咁尷尬架,估唔到到機場嘅時候,會無嘢講到咁姐。

佢哋都好明顯睇得出啦,又唔係傻嘅。

Alex都走過嚟問,「你哋仲尷尬緊?」

我都唔明有咩好尷尬,都過咗去啦,咁樣落去有咩用姐。但Amy對我嘅眼神令我好唔自在。

好彩嘅係,落機食完早餐之後,就好似慢慢放低大家嘅介懷。

喱一年,我最大嘅得益,就係學識「放低」。
加油加速
唔好sad end呀巴打

我記得佢講過話係BBQ式END黎架喎
bbq式 sad end

係咩 最好就真係BBQ啦

係咩 最好就真係BBQ啦

食哂TB加kitty
終於唔再係得一篇
今次一定要俾個書生,終於有幾篇睇,要keep住呀!
我信佢唔會出sad end既,佢唔會好似另一個故的書生咁仆街既
繼續 唔好停
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞