【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
呢幾日出文慢咗Sorry呀...因為放緊假出咗去玩,所以無得好似之前咁打咁多
但都有不忘打文 之後會多返啲時間!

樓主你啲加速數幾時找
你仲有好多數要找㗎
加速
文呢
我之後考埋個試就會加速返
個故應該無咁快完到
如果之後出個台妹故你哋覺得意下如何
我有些少嘅初步構思
我有些少嘅初步構思

要拎我個名做對白
求下你
我有些少嘅初步構思

你講完我已經知我會鍾意宜家呢個故多啲,雖然已經爛爛地,都唔好話你出得慢,你出果啲文完全冇令個劇情繼續發展落去.....全部都係男主角冇左kitty後既個人獨白同感受
我有些少嘅初步構思

你講完我已經知我會鍾意宜家呢個故多啲,雖然已經爛爛地,都唔好話你出得慢,你出果啲文完全冇令個劇情繼續發展落去.....全部都係男主角冇左kitty後既個人獨白同感受

多謝你嘅意見
但我想多啲寫呀水嘅感受,我覺得咁樣會真實啲,因為如果照寫劇情嘅話可以輕輕帶過,好快就寫完,易會寫得輕鬆啲。
但感受嘅話要寫真係好難 自己邊寫都會邊sad 仲要代入呀水個角色去諗,其實花多咗好多功夫。
而且我有咁嘅構思姐,但我未會出住 我手頭上仲拖緊故
不過你哋有你哋鐘意嘅自由 多謝你睇呢個故睇咗咁耐 多謝你個意見 我會認真諗諗去
我有些少嘅初步構思

要拎我個名做對白
求下你

至愛台灣妹
我卡住係呢個難關一段時間,加上自己又忙,根本無時間俾我去為呢啲事情思前想後。

香港地就係咁快嘅節奏,每日嘅時間就好似倒水咁倒。

自從中學畢業之後,時間就好似過得越嚟越快咁。之前會覺得時間好漫長,我仲有好耐先至出嚟做嘢,進入社會大學。

點知咁快就要著上畢業袍,影畢業相。

我同大學啲朋友一齊去畢業旅行,一齊互相道別。

係呢個旅行入面,我唔知算唔算同呢個女仔一齊咗.....但我哋嘅關係變得好曖昧,好奇怪。

呢個旅行我哋係一大班熟嘅fd一齊去,有男有女,但其中一個女仔同我行得好埋,影相有意無意咁企我隔離,食飯又坐我隔離,但我都覺得無咩嘢嘅,大家都朋友。

Btw個女仔幾好人,好nice,一般樣啦,但同Kitty比較,就......

係旅行嘅最後,我哋一班人分散咗去買手信,佢跟住我一齊去買,買完之後就拖住咗我隻手。

但我無fing開佢,因我係俾唔到反應...

我對佢,絕對無Kitty嗰種愛意,無咁濃烈,不過唔知點解我會心跳加速。

我好耐無試過。

直到拖到大家面前,先意識過嚟,『我做緊乜鳩?』

「WOW!!!!!!!!!」眾人大叫。

「一早估到你哋有嘢架啦!」Alex拎住一袋二袋咁。

「咪係!收收埋埋咁!」Eva加把嘴入嚟。

係啦,同我拖緊嗰個女仔叫Amy,細細粒,可愛類型,戰爭力55。

我無言以對。

只見Amy紅都臉曬咁企係度唔出聲,淨係係度笑,更加加強咗佢哋對呢件事嘅真實性。

「你睇下Amy笑到咁!姐係係啦!」Alex大大聲咁講。
我有些少嘅初步構思

完咗依個故先開新故啦。依個故唔好比爛尾我哋啊
加速
我有些少嘅初步構思

我知 我會好好寫
我無咁快會開新故
呢個故亦無咁快完
我有些少嘅初步構思

我知 我會好好寫
我無咁快會開新故
呢個故亦無咁快完

好啊!我好鐘意依個故,樓主寫好啲
不過希望樓主最後可以比啊水同Kitty一齊
比番kitty我
唔好花心啦樓主
比心機搞掂埋呢篇先好諗新故啦
唔好俾呢篇野開始hea啦 加油呀
希望加速
阿水當人救生圈
伴隨著呢種尷尬嘅笑聲,我同Amy嘅關係就好似落定咗咁。

但我好唔適應,就算返嚟香港之後,我都唔知應該點做……

但Amy佢都好主動咁搵我,約我出去,食下嘢,行下街咁。

我哋就好似同其他情侶咁,無咩分別,但我哋從來都無話一齊,姐係無正式嘅表白都無。

但行動上,算係情侶掛?我都唔知,我都好迷惘。

我都唔想咁仆街,明明唔係話好鐘意,但又同呢個女仔發展。

我想逼自己試下出去第一步。

「我哋……係咪情侶呀?」Amy係旺角呢個人多擠逼嘅地方,拖住手問我。

一時之間我都唔知點答先好……

其實沿路上我哋都有講有笑,但唔知點解Amy會忽然間問呢條問題。

「哎…係掛。」我敷衍地道,因為我都唔知自己想點。

Amy聽到之後,神情極之落魄,我見到佢呢個表情,就好似嗰時同Kitty咁,會忍唔住心軟。

認真啲睇,佢同Kitty都有些少相似。

係我哋行緊嘅時候。

迎面好快咁行過一個熟悉嘅身形。

經過我嘅時候,有一股熟悉嘅香氣……

我回頭望一望,只見嗰個女仔低頭玩緊手機,好快就係人叢中穿穿插插離去了。
樓主,我都唔介意個故慢
我都好中意一部曲
希望二部曲唔好太多重覆既支節
媽啊 唔好吊我癮啊 經過嗰個女仔係邊個!? 快啲講啊!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞