【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
無遺憾就唔叫青春啦
Kitty 呀
跪求出文
樓主加油 幫你推下
幫推
文!文!文呀!

樓主加油,有好多人睇緊㗎
於是乎,我返去之後就打電話俾關晴。

「喂?你依家方唔方便呀?」

屌!!!我心你就咪聽我電話啦。

因為我聽到關晴急促嘅呼吸聲。

「呼......嗯......呀...水?」

「係呀。」我尷尬地道,唔知點算好。

「我......一陣....打俾你....呀....」

「呼......嗯。」

「你做緊乜呀?」其實呢啲位無咩都怕醜,大家都係成年人。

但聽住自己朋友咁樣叫法,心中不免覺得奇怪。

「無......我做緊運動呀。」佢扮到面不紅氣不喘咁。

「咩運動呀?」呢句說話我啱啱放係口邊,關晴已經搶先我講,「做緊sit up。」

「嘿嘿!!」我情不自禁咁笑咗出嚟,你估我會唔會信呀嗱?

「咁你一陣打返俾我啦。」然後我就收咗佢線。

其實呢個時候我需要佢哋嘅意見,我可以揾啲大學fd。但一直留係我身邊無走到嘅,就只有呀楊佢哋。
係唔想出就咪撚出啦柒頭
以為自己啲文好撚馨香咩
正垃圾廢柴一條唔死冇用

唔鐘意就咪撚睇啦屌你老母,批評人之前睇吓自己有冇咁嘅料,冇料嘅就收皮啦好冇?

關你撚事呀
批評都要經你批準?

批準?
定係批准?
字都未識打就開口埋口撚撚聲
好心學好啲中文 有番啲料
寫到篇更好既文先學人批評啦
您批評係唔洗 亦唔需要人批
但我就係鐘意批評您唔識字呀

要跑得快過隻馬先可以話隻馬垃圾

其實你鬧我 我無咩問題
畢竟個故係我寫 post係我開 你哋有自由發表對呢個故嘅意見(包括寫得好唔好,出文速度之類)
我都可以接受,個個人意見都唔一樣,我ok架
俾負評我都無咩所謂,寫文係我興趣,唔會因為咁而唔寫
但其他讀者都係一樣想睇文,我個人覺得無必要嘈 我但求和和氣氣

利申 唔係話邊個唔啱,只係唔想傷到大家和氣姐 最緊要你哋睇得開心
沖完涼出嚟再沖
加速
沖完涼出嚟再沖

沖完兩次好出文喇
燒春袋
沖到甩皮啦樓主
lm!!
過多一陣之後,關晴打電話嚟,用平時嘅語氣問我,「咩事呀?」

我哋好有默契咁無提之前嘅事,「你知唔知Kitty返咗嚟?」

我直接問佢。

佢靜默咗一陣,先開口講,「你知道啦?」

「係呀……」我有啲嬲佢做咩唔同我講。

但諗深一層,其實佢唔同我講,係好嘅,講咗又點呀?

我個心充斥著無奈。

「我想追返Kitty。」我直接道出心聲。

關晴佢知道,我並唔係詢求一個意見,而係一個肯定同支持。

「咁你去啦,我會好似以前咁,幫你。」關晴輕快地說,何其豪邁。

「多謝!」我衷心咁講,有幾多朋友真係可以做到無條件咁支持你呀?我搵到,係我好好彩就真。

「咁多年,你都無放低過佢,我明白我阻止你,只會令你感到後悔。」

「哈哈,果然你最明白我。」

「呀楊呢?係咪你隔離?」

然後就換咗做呀楊把死人聲,粗聲粗氣咁,聽完都覺得燥。

「係男人就追返人啦!最後真係唔成功嘅,咪由佢囉!起碼你盡力過!」佢大大聲咁講。

「等陣啦屌你!講埋喱句俾返你。」好明顯呀楊唔係同我講。

「係男人嘅!拎得起就放得低!」
聽朝再出
靠你哋推post啦
聽朝再出
靠你哋推post啦
放心今晚幫你推爆佢
關晴呀陽扑緊野
關晴呀陽扑緊野

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞