【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
文呢
是咁的 我覺得您啲文好好睇 無文追我好空虛 完
巴打真係愈嚟愈冇heart咁

真係無咗以前成日會想打文嘅動力
唔知係關人流事定係喱排太多事發生
雖然做唔到以前有量又有質
但至少我一定要保證個質量(至少要過到自己嗰關)
我會繼續出文到ending,究竟係咩ending,到時就會知
我之後都會繼續寫文,所以我唔會拎自己個聲譽嚟玩

總結:Sor!

最緊要寫得好好睇睇 支持你
咁快就火化?
個地獄好似唔係破咗好耐咋喎
支持樓主 加油
推下
樓主加油
加速
唔知講咩好
各位,由於私人原因
我可以要棄故了
真係好對唔住各位

呃我唔到
各位,由於私人原因
我可以要棄故了
真係好對唔住各位

棄故!?
樓主又話今晚出
睇清楚啲個「趕」字
各位,由於私人原因
我可以要棄故了
真係好對唔住各位

唔係一早棄左啦咩
一路上覺得好開心,好和諧,暫時令我忘記香港嘅忙碌,同埋壓力。

直至除夕,姐係我臨返去嘅前一晚,我收到Kitty Whatsapp call。

我係酒店入面同緊班fd玩緊狼人,喱個係我哋一齊旅行定落嚟嘅規則。

我哋大大話都去咗成4-5次旅行,每次旅行都會玩。

之前嗰幾日玩得太攰同埋太夜,一返到嚟就瞓到死撚咁,所以先拖到今日。

「天黑啦!大家合埋眼啦。」今次到Alex做MC。

鈴──鈴──鈴──

「狼人打電話嚟啦!狼人請開眼。」

仆街我咁啱係狼人,然後順手望一望前面嗰一埋電話上面,置頂嘅正正係我部電話。

佢哋話要收手機呀嘛,然後疊埋一齊。

Kitty。

手機螢幕上,寫住Kitty個名。

我個心即刻抽住抽住,因為Kitty好少打電話俾我,除非緊要事,如果唔係通常都就咁whatsapp。

如果今次係換著佢whatsapp我,我諗我會唔理,由佢。

「很好!狼人已經收咗個電話啦,佢哋已經收到命令啦!」

佢講喱句之前,個電話已經響完。

我諗都唔諗,就拎起個電話衝咗出房門,然後走落去大堂度。
終於搞完手頭上嘅嘢!

聽日正常出文

早、午、晚三餐
我唔知Kitty咁夜仲打俾我做咩,我都係啱啱倒數完返嚟,佢依家應該好開心先係。

啫──啫──啫

手機嘅接通聲搞到我人都煩埋,好似心跳咁,我個心跟返電話個節奏係度跳。

通咗之後,電話對面一片寂靜。

「喂?」我不溫不惱咁嗌咗聲。

……………….

都係無反應。

我唔知Kitty搞咩,都唔知發生咩事,但我知啱啱過咗新年,我應該開心咁同佢講句:

「新年快樂!」

點知我講咗喱句之後無幾耐,就傳嚟一股哭泣聲。

On9都知發生咩事啦,我都估到十居其九。

我任由對面嘅哭泣聲一路播,播到無電為止啦。

過咗好耐,耐到我都唔知個分針轉咗幾多下,但直到Kitty哭到無曬力,唔再抽搐,佢先識停。

但佢一開口,把聲就已經軟曬,無曬力咁。

「呀……水……」

我好感恩Kitty有事嘅時候,會諗起我,會打俾我。

雖然身份唔係我想要嘅,但至少我係Kitty心中,有一定嘅地位。

「嗯?」我好有耐性,因為我知道佢依家需要嘅,唔係啲咩意見,咩分析。

好多人傷心嘅時候,佢哋會知道下一步要點做,亦明白種種道理。所以佢哋需要嘅,係一聲安慰。

「我…我失戀…」

講完,本來收起咗嘅洪水,又再崩解了。
晚晚搞到咁夜真係想死
晚晚搞到咁夜真係想死

加油呀巴打 記住岀多啲文
終於搞完手頭上嘅嘢!

聽日正常出文

早、午、晚三餐

唔好呃我喎
早餐呢
終於搞完手頭上嘅嘢!

聽日正常出文

早、午、晚三餐

係先好
12點前出
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞