【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
文?
比個
成個幾月無睇 得咁少文 即刻負皮
開始逐漸步入尾聲啦各位
會否有第三部?
文?
開始逐漸步入尾聲啦各位

冇文點步入尾聲?
開始逐漸步入尾聲啦各位

今次好似短過第一部
有d趕故喎
講講下冇啦啦話尾聲
成個二部曲都唔知睇左啲咩
講講下冇啦啦話尾聲

Ageer
lm
之後嘅旅程我哋都玩得好開心,有講有笑咁,但總有啲時候,會少不免同Amy單獨相處下。

咁廢事怕尷尬,都會R下嘢講。

「係呢…你依家……有…無男朋友呀?」我都唔係幾好意思提起。

「有呀!」

屌你呀,估唔到你咁爽快。女人係喱啲時候,就係咁豪爽,但平時呢,就咩都同你記住曬。

Amy露出一個「我活得比你好」嘅眼神,完全暴露出佢嘅心計,睇嚟佢都係等緊我問姐。

「咁你呢?」

「哈哈!」我乾笑兩聲,「無呀。」

然後Amy就展現出佢勝利嘅女神。但在我看來,其實喱啲嘢對我嚟講,真係無關緊要。

我依家只係想可以同自己鐘意嘅人一齊,就係咁簡單。

「咁耐囉,做咩唔識返個呀?」我唔知Amy喱句係想潤我定真係關心我,難分真與假。

「你估咁易咩?葉師傅。」

「可以嘅話,我都想識返個,邊似得你咁好運呀!」我擺明係暗串緊佢,但佢絲毫都聽唔出有咩問題。

「多謝!」Amy仲好真心咁講,我唔知笑唔笑好。

不過好彩無同佢一齊落去姐,原來女人報復心係如此強勁,分咗手先睇得出。

我見嘅女仔越多,就越係覺得無邊幾個女仔比得上Kitty……
有d趕故喎

我都寫咗成3個幾月啦
我無預計會寫咁長
講講下冇啦啦話尾聲

其實二部曲只係聖地嘅延伸,亦唔係有新角色加入
所以我聖地完嘅時候,都預計二部曲唔會長
中學畢業,之後好多嘢都會唔同咗,喱個係我開二部曲嘅原因
雖然係步入尾聲,但未咁快完
預計再多兩個禮拜到啦,之所以會拖咁多,好大原因係我加好多個人感受落去(同時有啲係我個人感受啦...)
如果就咁寫劇情嘅話,真係好快就寫完

Btw,多謝大家一路追咗咁耐 我都希望你哋會滿意
滿意呀

其實寫得幾好架啦.......................

如果出多啲既話
有d趕故喎

我都寫咗成3個幾月啦
我無預計會寫咁長

二部去得好趕
巴打...說好的文呢
文?
文呢
巴打真係愈嚟愈冇heart咁
我今晚會出
巴打真係愈嚟愈冇heart咁

真係無咗以前成日會想打文嘅動力
唔知係關人流事定係喱排太多事發生
雖然做唔到以前有量又有質
但至少我一定要保證個質量(至少要過到自己嗰關)
我會繼續出文到ending,究竟係咩ending,到時就會知
我之後都會繼續寫文,所以我唔會拎自己個聲譽嚟玩

總結:Sor!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞