【補習社二部曲】《為自己的青春舉行一場葬禮》

1002 回覆
237 Like 13 Dislike
文呢
未睇最尾果句仲以為係kitty啊媽
Btw 樓主
Kitty個fd有Kitty陣味
我睇緊咩
加更1

「吓?」我更加驚嘆,心諗有無咁啱呀?

「點解你會知嘅?」我第一個反應就係噴咗呢句說話。

「我係Vicky呀,嗰陣時坐Kitty隔嚟嗰個。」佢把尖銳嘅死人聲,頓時勾起曬我嘅回憶。

「哦,係你呀?咁啱嘅?」我好有禮貌咁笑一笑。

但其實心諗:「你條八婆!我已經今日唔同往日,我唔再係成日俾你哋恰嘅毒撚!」

屌!我都覺得自己虛假。

其實人大咗,難免會帶返個面具做人,你係好辛苦,但你又唔除得落嚟,因為你一除低,分分鐘受傷嘅係你自己。

帶面具只係保護自己嘅一個方式。

想當年我就係唔識得帶面具做人,俾盡班閪女人恰。

「估唔到你仲掛住Kitty喎。」

睇嚟佢身上陣味,我係認錯啦。的確係佢身上係有熟悉嘅味道,但唔係咁樣,我諗係自己錯覺啦。

唔會佢就係Kitty然後扮佢個fd嚟玩鳩我呀!?咁撚心計?
加更篇2

「係呀,耐無見緊係想見返啦。」我緊係唔會俾你套到啦。

但我會套返你囉!

「咁依家Kitty點呀?」我發覺呢個位傾有啲老尷,於是坐係佢隔離,然後問佢。

好彩隔離無人咋,如果唔係都唔知點傾落去。

而且佢都唔同咗好多,一坐佢隔離就覺得難頂,唔知點解佢就係有一個氣場係度,令人覺得難以接近,高高在上咁。

佢係真係變瘦咗變靚咗,仲打扮得幾成熟,但個格同Kitty都係差幾皮,同之前無咩分別。

「無呀,佢呢排返咗嚟,啱啱先同佢食完飯。」佢邪邪地笑。

你唔係好有錢嘅咩?做咩搭巴士呀學人?貪巴士逼呀?

當然我無講出口,「你哋係邊度食呀?」

我想睇下依家過去會唔會有可能見返Kitty...

「做咩要同你講呀?都唔關你事!」

女人可以有幾直接得幾直接,串過馬撚。

但我都好聲好氣咁同佢講,「我都係想關心佢姐。」

不過佢下一句瞬間收咗我皮。

「你之前hurt到佢咁深!你諗住關心佢!?咪玩啦!」Vicky提高咗聲量,搞到全車都紛紛用奇異嘅眼光望住我,當正我係衰人咁。

但我駁唔到。

我知喱個係事實,以前嘅我,真係好on9。
加速

唔好係依啲位留太耐,好拖劇情啊
樹欲靜而風不息
仔欲追而女不在
好撚sad
加速

呢個位唔會太耐 放心
加速

呢個位唔會太耐 放心

快啲出文
加速

呢個位唔會太耐 放心

快啲出文

啱呀 快啲出文
「我無諗住搵返佢,只不過想關心佢姐。」

「你有咩資格關心佢!?」Vicky鬧到我狗血淋頭。

都好嘅,我都需要人哋鬧醒我。

隔咗咁耐,我都想有人可以鬧鳩醒我,等我個心好過啲。呀楊佢哋無鬧到我,反而不停咁安慰我,叫我行出呢個陰影。

但咁樣我只會覺得更加內疚。

「你知唔知當日Kitty係機場有幾唔開心!?為嘅就係等你嚟!」

我低頭不語,佢每講一句,我個心就痛到呼吸唔到。四肢無力,成個人軟曬,個腦轉唔到咁。

佢講得無錯,我真係無資格再搵返佢。我都唔想見到佢再傷心一次。

「唉……」Vicky嘆了口氣,「依家鬧你又有乜嘢用呀?」

「件事都過咗咁耐囉,唔開心嘅都已成過去。依家想補救都補救唔嚟,機會只有一次,錯過就無。」

Vicky佢好有火氣咁鬧完我幾句之後,就放軟態度,軟硬并兼施。

「我知…」每當我諗起呢件事,我就知道Kitty嗰陣時有幾咁傷心。

「你知啲乜呀?」雖然佢無頭先咁強硬,但都係串到入心入肺。

「你知唔知Kitty係機場度打咗幾多次電話俾你?」

「因為佢遲下無機會再見!佢唔係無感情架,女仔只不過有時唔知點表達自己嘅感受。」

「平時口不對心,只係想用另類嘅方法去表達自己嘅感受,更加想你明咋。」

估唔到我會係其他人身上聽到呢啲說話,而且得知一啲Kitty嘅心聲。

原來我自己真係唔夠了解Kitty……完全無為過佢著想。

係我太幼稚。
一陣再出

想知仲有幾多人睇緊
睇緊呀樓主加速
加速0
高潮位太慢 好吊癮
快撚d啦屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞