真男人一定噴香水+香水點評 (4)

1001 回覆
7 Like 53 Dislike
如果我話覺得佢算幾subtle會唔會比人打
分分鐘個樽仲貴過入面啲香水
人地Lalique做水晶玻璃工藝品起家
我都覺
覺得Francis Kurkdjian幫其他牌子調嗰啲好多都好過佢自己個牌子
鍾意佢個style嘅可以試佢其他牌子嘅作品
可能仲有驚喜
有冇ching有用一生之水或者John varvatos artisan pure? 琴日係呢兩枝到考慮緊...
就算同一系列處理方法都唔同

Encre Noire Sport 實穿性高好多

後者我有,我覺得好正
價錢唔貴,個樽都好靚
Last 得耐唔耐
我試完都唔揀邊隻好想買曬兩枝,但最衰一生之水冇細枝買
John varvatos好似大部分都lasting得唔耐
不過呢枝已經相對地好D,黎緊春夏天出下街噴岩用
一生之水我冇答你唔到,不過artisan pure買完唔會後悔
不過呢枝比較難搵
大約都明你意思
Oolang infini我都有試,陣味好淡好淡,分分鐘淡過Jo Malone Sage & Sea Salt,longevity應該得一兩個鐘。
諗住上Selfridges買cedrat enivrant,專門店依家3條line都賣緊同一個價,變相加咗價
呢枝有新舊分咩?
一生之水top notes檸檬同柚子味好出,dry down之後有d木質花味,都last到幾耐,好清新同啱夏天用
哦,2009係講緊原版artisan
2017係呢枝artisan pure
呢期SASA買真係真係抵? 係既話落去掃貨先
轉左包裝? 我有兩板用晒係大大個正方形
bvlgari點睇?
okok thx
呢隻係cologne 巴打講嗰隻應該係淡香水
用開Chanel ......有沒介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞