真男人一定噴香水+香水點評 (4)

1001 回覆
7 Like 53 Dislike
左下角
下次影相著返件衫
新手啱啱買咗cr7 紅色嗰枝 係咪不智
同埋想問下Dsquared2 he wood cologne 好唔好 聞過好鍾意隻味 但唔知邊度有得買

呢一隻
啱spring/fall 用。 opening 主要係檸檬同雲呢拿,有d粉粉哋. 雖然係中性,但係試過俾人話幾feminine/sissy. Dry down 木味好香。唔long lasting, performance麻麻。 後悔冇揀到Bal D'Afrique。個樽好型,同埋陣味好特別,絕對可以用來做signature scent. 可惜唔啱我。
有聞過 但唔算太啱我
太貴 買唔落手

想放枝 Caron yuzu man 125ml edt
上個月係hktv買,個味唔啱自己
有 97% 滿
$300 放,各位師兄有興趣可以tg我
https://t.me/gfhk000

我呢支都想放,味道啱成熟型巴打,放$150

想問問如果想試味,有冇地方推介?
睇中左支大地,但SASA個D又冇得試,見CAROSELL有TESTER賣又怕係假
我通常上網去decant boutique.com買幾ml試

因為有酒精,再用Sun market代運回港
thx bro
大地咁普通唔使上網買黎試啦

有無去dfs睇下有無得試
完全冇諗過dfs,原來公司附近有,收工去睇下先
dfs我唔係好見到有,sogo反而見過大地

我舊年莎莎見過有大地香水版仔,唔知而家有冇

我試香prefer 買版仔或 decant試上身幾日,咁至試到嗰整體感覺
啱去希慎試,無大陸人行得好舒服,試完隻大地都係覺得隻味唔啱東方人,好搶,個心都係番番去Chanel到
想知landmark
如果你噴上身試,體會下個dry down,可能會冇咗好搶嘅感覺

冬天用呢隻好似好無存在感
我都岩岩入手左呢枝,好濃香根草味
但係聞落似岩冬天噴?夏天噴應該怪怪地
Celine 新系列點睇
依家個個戴口罩岀街冇人聞到
都照噴
有冇巴打試過買枝香水返黎,噴落幾乎得很重既酒精味?
就算殘留係手d氣味都弱到聞唔到味咁濟
係咪枝香水變左質?
但希慎有啲sales好7煩 上次去總共4個人行埋黎問有冇野幫 我係咁話我自己睇吓得啦 我有需要再叫你唔該 試香水梗係要慢慢試㗎啦 咁都算啦頭幾個都幾有禮貌 但去到第四個男sales走埋黎 問我有冇野幫 然後指着枝versace ero 同我講 尼支好多大陸人買㗎 下 我即時O左 我同佢四個Staff都係講廣東話 前一句答佢我自己睇吓都係用廣東話 我即時反問佢 下咩叫好多大陸人買 咁係咪香港人唔買得 之後佢就唔出聲 我即時走咗 燥撚到我
Pure正好多 咩場合都啱 sogo sasa都有
Sauvage唔好補噴 佢本身已經last好耐 你有時可能聞慣咗覺得冇味 其實其他人都仲聞到 我就試過sauvage過左5個鐘之後補噴2下 即刻俾人話我使唔使噴咁濃 如果edp嘅話真係噴3下就夠 放工返到屋企都仲好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞