真男人一定噴香水+香水點評 (4)

1001 回覆
7 Like 53 Dislike
咁可以試下聞下Bleu 我覺得Bleu>Sauvage
記得佢有分edt同edp
唔該晒巴打聽日去睇下有冇得試先
有冇關於佛手瓜味香水推介
佛手瓜味真係無聽過
有冇關於蘋果木味香水推介?
近排入咗支la nuit de l'homme
屋企有支,唔差
最近買左
但Bleu會唔會太多人用
大家最近呢種廿度左右嘅天氣會噴邊類香水
係咩味?last得耐嗎?
Teree d’hermes呢
呢隻冇咁crowd pleasing, 有人好鍾意呢隻味, 但亦都有人好唔鍾意
Sauvage 我鍾意edt多啲, fresh 同 spicy fragrance note 平衡啲, edp 太spicy, 天氣熱啲嘅時候會唔好用
Formal occasion Bleu de Chanel 會比Sauvage 比較識合少少,另外可以試吓Prada L’homme 同 Dunhill Icon, 呢兩隻香水都好襯西裝
如果想平時都用呢,定買多支for平時用?
屌俾人report到冇撚咗
其實過咗個日期都未用晒會點
新手屌細力啲
睇你趣向,我就覺得香水唔好用死一隻好啲,買多幾款rotate下。如果你想淨係own一支嘅話,咁就不如買支Bleu fragrance, 即係全天候任何場合都用得嘅香水, 例如Bleu de Chanel/Sauvage/Aqua Di Gio Profumo.如果銀包負荷到嘅, 可以試吓Creed Aventus 或者Parfums de marly Layton. 但係千祈唔好blind buy, 買支decant, 或者去間department store到試咗先。
我琴日試左Bleu de Chanel, Sauvage同 Teree d’hermes,最後買左Sauvage edt,但支Hermès 都好鐘意 當時好想買埋佢,但忍住左
香水會唔會噴隔甩底?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞