真男人一定噴香水+香水點評 (4)

1001 回覆
7 Like 53 Dislike
大地有香根草,唔係個個受,鍾意既人會好鍾意
terre 我一開始都係唔太鍾意,但用耐左覺得好正
Boss感覺都係last耐D
D味都出D
Acca Kappa Muschio Bianco有EDP的, 調有啲唔同, 但整體比EDC 持久, 穩重啲, base note有雪松
Acca Kappa 1869 比起一般大眾男香水味我覺得係獨特啲,
Green Mandarin 都好refreshing

可以去舖頭試試先
loreal group
集思下 想買支香甜D既味
應該買邊隻好? 暫時睇中
Atelier cologne - Orange Sanguine OR Vétiver Fatal

Jo Malone - English Pear & Freesia Cologne

想返工用
出街玩而加用緊 DIOR Sauvage EDP
有冇巴打用過penhaligon the tragedy of lord george?
Jo Malone 應該未返到公司就冇曬味
你有無試過atelier 果兩支
兩支我都唔會話佢係香甜
我試左呀 但我覺得都幾好呀 之前用緊法拉利支MEN IN RED 變左士多啤利人
而加用住DIOR Sauvage EDP 返工比同事話太勁
SELL屎聲稱半日WO
有我切
同埋呢枝女香黎架喎,男香返工用大把選擇啦

咁我應該買 ATELIER 謝謝
orange sanguine 幾個鐘就玩完
vetiver fatal 就長好多
大家有冇用開邊隻Le Labo?
花香返工黎講我個人最推介Dior homme intense舊版,唔好買錯2020新版,好正既iris花香

如果搵唔返可以用valentino uomo intense代替,兩隻味其實好相似都係iris,我都好鍾意

茶香就唔多,我推介用bvlgari pour homme soir都唔錯,淡淡地既大吉嶺茶香

順帶一提,prada l'homme係好適合office用,一種好乾淨既香味,身邊既人都覺得香,但係我個人黎講唔知點解唔太鍾意,噴過2,3次就收埋左
The Noir 29
大地嘅葡萄柚其實好香 但隻味太成熟 如果唔係着得好正式會唔太夾
甜啲就versace ero 又平又抵玩 但又唔太適合返工
返工可試下dior homme cologne 或者 d&g light blue intense 都係又fresh又甜
Sales講野信一半啦 同我講acqua di gio last8個鐘 上手試三個鐘就冇
prada l homme真係好啱Office 但太唔突出 可能平時用慣甜啲嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞