真男人一定噴香水+香水點評 (4)

1001 回覆
7 Like 53 Dislike

另外研究左好耐
4隻大地究竟有咩分別
有d人話第一隻係最original 有d人話第二隻
求學野
有冇人有興趣d&g支k?
屋企多咗支 100ml 平賣
第3隻先係
香港邊到有得買creed
原版係第三枝(雖然都reformulate過)
第二枝係濃度高啲嘅香精
第一枝同第四枝係flanker
係原版嘅變種版本

四枝嘅notes都唔同
原版同香精版比較相似
簡單啲嚟講原版比較輕身啲
香精版個木感會厚重啲
第四枝Eau Tres Fraiche就比原版再airy啲帶涼感
第一枝Eau Intense Vetiver就顧名思義係以vetiver為主

不過其實最緊要係試上身
因為你個人嘅body chemistry會令到枝香水喺你皮膚上有變化
另外唔同氣候都會影響枝香水嘅表現
反而係我女朋友用blanche我用Mojave ghost
Rose of no man land都係正野
依枝濃唔濃味?會唔會擴散得好勁?last 幾耐左右

有冇人都有用依支
多謝巴打解答
cls....好專業
多謝巴打解答 學到野
正如上面講 依家人在外國
好多鋪無開 所以我已經買哂咁多隻返屋企慢慢試
(講緊都係噴一下(
邊隻啱可以留 唔啱可以退貨

想搵隻同呢個差唔多味嘅edp
有冇人有推介?
edt 低過市價平放
呢隻味好易穿搭
香調:木質香辛柑橘氣息
前調:血橙、西里檸檬、葡萄柚、杜松
中調:鼠尾草、西班牙辣椒、天竺葵、薰衣草
後調: 廣藿香、香根草、雪松
tg fuckyourasshole
邊間可以咁嚟退法?
Sephora
利申唔係果d無品大陸系
真係第一次想試噴一下 唔啱先退
另外推一下 有無巴打知道
搭單問 點睇一生之水(唔知香港係唔係咁叫)
見一個台灣youtuber有推介過
試就唔知,但買可以上Selfridge
住外國點解唔買幾mil decant試?

大地第2&4枝我都有由美國訂decant試,試咗幾日先真正知道自己會否買一枝
利:唔識野
依家上網爬下文睇下decant點玩法先
先多謝巴打你袋錢入我袋
睇到了 因為覺得有少少貴
睇啱果隻 decant 10ml $60
但係30ml 50ml 先係150/240
同埋decant無個樽
我覺得decant 1~3mil已經好夠

試過第2~4大地,始終覺得og最好
ig係指?
我指原版original

令我有買full bottle嘅衝動
可唔可以輕輕講下你覺得呢幾種嘅分別係邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞