真男人一定噴香水+香水點評 (4)

1001 回覆
7 Like 53 Dislike
呢支我都想試,Oud wood係好聞但係好似平淡咗啲唔夠特別
巴打你咁捨得買貴價香水
我雖然都有唔少香水但全部都係幾百蚊個d
想問下你邊到買Tom Ford?
又唔係買好多,一年兩支for 夏季冬季

响專門店買就即有,有時煩完人一大輪唔買又有啲過意唔去,所以好多支private blend係聞過唔係有;平幾百就上網買不過就要等同有時想買嘅味會無貨
我全部都上網買,就係怕去專門店唔覺意就會俾人sale到買好多
Btw, noir extreme有冇聞過?見平d評價又幾好咁
Noir de noir就有試過,都幾鍾意,不過一來佢幾strong 二來就停產所以無買
Blind buy 會唔會有啲危?成兩千支買咗唔啱又放
Noir extreme 見8百幾
我一直都Blind buy,所以睇好多評價先買
手上有廿幾枝,目前得一枝唔太鍾意,其他都幾好
不過過千蚊既真係未買過,全部平野
Top accessories 有分裝5 ml可以一戰,但無問係唔係支支都有分裝定新香先有
個網香港?見好少種類,價錢都唔算平
我係fragrancex 同selfridges買開
想問下咁多位 點睇C朗代言果枝淡香水小弟想平平地買枝入門香水玩下 入sasa試左呢枝覺得個香味唔錯
What perfume do you wear? Do you spray yourself with perfume every morning? Some people prefer to dab some perfume on their skin whereas others prefer to put a few drops on their clothes. My friend Judy has many calluses on her hands and feet. She should get s scrub and exfoliate her hands and feet so that she can completely get rid of the calluses. Alternatively she can go to a nail salon and remove them.
Kenneth Cole for him點睇
想問下有冇人聞過似乾蒸桑拿個種濕木味香水
好耐之前用開呢隻,不過上網睇返好似停產咗

跪求有冇隻差唔多嘅推薦

DOLCE & GABBANA D&G 6 L’AMOUREUX
呢枝陣味算唔算濃同持久度如何
有無d 甜既果味推介?
用咗幾日Tom Ford Ombre Leather,做做下野都會隔住個口罩聞到陣皮味

呢隻有冇人用過?
search完諗住去sogo門市試,點知好似執咗
Montblanc既explorer大家點睇?多人話似creed

https://www.amazon.co.uk/Montblanc-Explorer-Eau-Parfum-100/dp/B07K1BW1XY
Why not
用過呢枝唔錯,不過有D貴:

而家用緊,好伏:

印度佬feel
大地好多人吹奏喎⋯⋯
覺得大地好撚臭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞