真男人一定噴香水+香水點評 (4)

1001 回覆
7 Like 53 Dislike
的確係幾濃 幾啱秋冬用 或者 夏天噴手腕就夠
好fresh
呢枝正,夏天出街首選
不過你呢枝好似係女版
好似一支女一支男

因為我唔係巴打 純粹有用開男香 入黎推薦下
應該兩枝都係女原版+intense版
男個樽唔係咁,有寫埋pour homme
oh
見到Beauty U & Me 開倉化粧品同香水
好似幾抵屌但唔之真假同唔知幾時 expire
1000$ 再9折
利申 女友屋企人係果度做,自已衡量
以下少少例子
E.g. Chanel EDT 50 ML $530
Homme Sport 20mlx1,補充裝x2 $598
Dior Sauvage EDT $480
Jo Malone 大部分 50ML ->$660 30ML-> $360
Tom Ford Versace 都有
呢枝的確難買,我係Selfridges先搵到
有無人用Byredo?
有無邊隻岩男 夏天用?
有用開無人區玫瑰,想入Mojave ghost
覺得男仔夏天用Blanche 好似好乾淨咁
利申絲
岩岩買左支 dior sauvage parfum 有冇巴打評價 我覺得多左果香同木味
本身用緊 dior sauvage edp 但唔係岩日常返工用
今日落雨出街噴咗Narciso for him edt,幾啱feel
想問dior sauvage edp 邊度有得試, 仲1516緊要edp定edt
上網10 個10 個都話EDT 好D

利申:用緊edt
主要係驚edt味好快散
巴打噴可以keep到幾耐?
edp = 全日勁大味 大到比D FD投訴
edt 其實都有4-5個鐘之後就可能要好近先聞到 佢隻edt唔錯 都幾甜 不過我自己就冇買
而加隻P 我覺得味道冇edp咁重 但散發度冇咁高 變左耐小小版本edt同輕量左既edp
去專門店咪有囉 抵玩架 一日噴2-3野就全日架啦 不過我唔小身邊既FD都投訴話隻味太勁 所以我都係閒日去玩先用
對比edt edt隻味係易接受D 不過要考慮到持續性問題
thx巴打咁我應該買住支edt玩住先
SASA買應該唔會有咩問題?
Edt派+1我覺得清新好聞d,價錢又平多少少
我都買左支細既 隨時轉下
想問下 tf our wood edp 100ml 大約係咩價位
Oud wood? 50ml $1,800, 100ml $2,500

Online就大約1,300同1,800
有無巴打有用過Tom ford嘅Mandarino Di Amalfi 同fucking fabulous
可唔可以分別形容下個味?
利:唔係唔想出去親身試 人在美國 間間鋪都唔開門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞