『薪火post』BNO續期資訊 (69) 為墜樓手足禱告

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
等咗啱啱一個月
到今日都仲係"Your application is being processed"
個申請係咪已經凍過水?
我等左兩個月先批,你用等政府派錢個心態黎等就ok
想請教幾時先要寄埋出世紙同父母d野 係咪只有父母passport 有children/enfants 先要?因為我好細個既時候申請 而家想續番 sor..問埋d白痴問題
太耐冇續 除咗lost case好似大部分情況都要
系統自動分辨,佢要你交先要交,無嘅唔好多交無謂嘢,亦唔好用其他你認為可取代嘅文件!總之要乜交乜,交唔到寫信解鎖!同埋睇Doc,睇完就白加不再!
我本bno approved...
我係lost case, 網上要求我交地址證明(信用卡信),身份證副本、副簽、特衰(正本)
我自己再多手交埋媽媽張身分證副本(其實因為係印埋我果張身分證副本)、出世紙正本

18/11 documents received
19/11 application being processed
22/11 application approved

依排lost case 好似快左....
希望大家都快啲收到自己本bno
Thank you for your application for a passport.
We need to add an observation to your British national (overseas) passport about your immigration status in the Hong Kong Special Administrative Region. For us to do this, we need you to:
send us a colour photocopy of every page of your Hong Kong Special Administrative Region (HKSAR) passport.

請問各位,如果從來都無申請過特區護照係咪直接回覆電郵講清楚個情況就得?
明白,唔該哂
hmpo那西印錯bno要再寄返去嘅錢係點claim返?張運費嘅單有塞埋落去 我收返正確果本半個月都未退
你有冇喺封cover letter度話自己claim錢啊?

副簽份form 朋友唔小心用左原子筆 好采都批左
仲好快
應該唔洗... 但可能要等多陣
無喎, email嗌我寄返都係只叫我寫低錯處咋喎 又email多次?
Webchat 啦
搵返自己本過期十幾年BNO
想問我短時間幫5-6個人副簽會唔會有咩問題?
真係識超過兩年 怕乜先得架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞