『薪火post』BNO續期資訊 (69) 為墜樓手足禱告

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
9月3 未approve
小弟FF世柒內心深處世界:我強烈建議HMPO將所有無副署application直接send返香港,reject application唔好煩 (好似係)
寄咗單未?退落信用卡有時幾耐下,我試過一啲電話台費,退咗兩個月,原因不在於有關退款人,因為退款日期係兩個月前,但入帳係兩個月後。你可以webchat 問英國。
我持有紅色封面由British consulate Hong Kong 1999年發出嘅bno,因為之前未搵清楚就reported lost
咁我收到report lost reference number後就以lost case方式申請,點解個系統歸類我係replacement 而唔係first British passport嘅?明明我中唔曬doc入面renewal 個3個要求
咁耐?巴打乜case?報失還是唔齊文件?
連錯果本bno 一齊寄過去
一樣
佢都搵到你本BNO了
我有同學之前中左BC合成獸
但我無比過report lost reference number 佢架喎,佢又會知我係邊個咁得意?咁我仲洗唔洗交出世紙 父母結婚證書個啲比佢
reported lost又有reference number就姐CANCELLED PASSPORT
點會唔知
點會唔知,你無舊bno寄去,而且入系統時話咗報失,佢會自動歸類,至於需要文件,佢要乜俾乜,俾唔到你寫信解釋返。
唔該曬巴打
想問下有無人啱啱網上申請左,有confirmation no可以log in tracking system,但我入左date of birth同email 都話無資料,係咪啱啱申請完係咪未咁快有record ???
係 等一等
Lose case 齊文件
我試左用skype免費打長途比英國
睇下你加唔加入個DOC做教學
SKYPE LOGIN MICROSOFT個AC,購買英國月費方案,輸入信用卡資料後有一個月既400分鐘免費,用完CUT PLAN就得,無收錢
英國個邊覆我話,佢n年前收過我嘅application亦在一個月後approved,但就話no passport number was recorded。
咁即是可唔可申請BNO??

星期5香港時間到手
寄咗兩次FORM都唔成功
又搵咗兩個副簽簽
啱先又EMAIL話我沒填聲明個PART(WTF 邊到有??)
而家又要再搵個新既副簽
搞撚咗好耐啦
我就嚟噴血, 又沒巴打方便幫我手副簽,己經沒曬人幫到我啦
係咪你個friend 填完冇簽名
呢度冇人識你超過2年 你盡量跟#10搵人啦
但佢要專業人士WO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞