『薪火post』BNO續期資訊 (69) 為墜樓手足禱告

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
唔得
之前嗰張已經void咗
要填paperform+寄2張相(其中一張背脊有countersign)
冇寫信解釋
有寫呀 我仲要岩岩先係uk讀完書番HK 個visa都未過期 已經比晒我可以比既documents佢同寫晒信解釋點解副簽is not possible 佢都係要求我交副簽
唔得就唔得

英國親身去HMPO續
要求:
1. A digital photo of you

2. Apply, book an appointment and pay

What to bring to your appointment

1. your old passport
2. a signed and dated letter from you, naming them and giving them permission to collect the passport
3. their ID (for example passport, driving licence, or utility bill that’s less than 3 months old)

最快三小時起貨
父母澳門出世?點都諗辨法補張出世紙出嚟,跟住係去申請葡籍,你再承繼葡國身份!到時bno都可以放埋一邊。

我有個同學父母雙亡,都可以俾佢搞返個葡籍俾自己!有心做嘅,總有機會嘅。
沒收正本係你承擔唔起,彩印必須底面影而且清晰,當然佢可以之後叫你補正本,風險自決!有錢就出核證副本。
之前有人直接踩入hmpo搞paper permium
32p160幾鎊不過就唔駛countersign
4個鐘頭就整到

問題係個條數要用creditcard上網畀咗先
你有冇card?
冇寫信解釋
有寫呀 我仲要岩岩先係uk讀完書番HK 個visa都未過期 已經比晒我可以比既documents佢同寫晒信解釋點解副簽is not possible 佢都係要求我交副簽
唔得就唔得

英國親身去HMPO續
要求:
1. A digital photo of you

2. Apply, book an appointment and pay

What to bring to your appointment

1. your old passport
2. a signed and dated letter from you, naming them and giving them permission to collect the passport
3. their ID (for example passport, driving licence, or utility bill that’s less than 3 months old)

最快三小時起貨
之前有人直接踩入hmpo搞paper permium
32p177鎊(48p多10鎊)不過就唔駛countersign
4個鐘頭就整到

問題係個條數要用creditcard上網畀咗先
你有冇card?
岩岩寄左,漫長既等待
我收到哩封信
係咪我申請錯野?
我之前好細個1 2歲去過uk
97前出世
成家都有bno
媽子話我都係拎bno
但我個本搬屋唔見咗 同 已經reported lost case
求巴打解答
bdtc嚟唔係bno
可以再SAR查
我收到哩封信
係咪我申請錯野?
我之前好細個1 2歲去過uk
97前出世
成家都有bno
媽子話我都係拎bno
但我個本搬屋唔見咗 同 已經reported lost case
求巴打解答
bdtc嚟唔係bno
可以再SAR查
查到真係有bno嘅話可以再申請過
不過呢次嘅申請費無論任何情況都唔會退款
點係SAR查?
因為我成家本passport 都係寫British Nation Oversea
而唔係BDTC
第一版一大堆資料自己搵

多謝咁多位巴絲s同埋頂份docs
差唔多兩個月先收到 (lost case+Included child)

利申:有中身份證大法
首先你有無中身份證大法?
當年出國會唔會係BDTC版既included child?
你以前嗰本真係bno而唔係bdtc ?
感激薪火post
已收到BNO星期一收埋supporting docs
birth place 係Hong Kong
呢輪可能太多人申請,釘裝有少少粗製
祝大家申請順利
上星期二寄到liverpool
星期五已經dispatch左
我郵寄$6x 寄去話要12日
BDTC都有included child?
建議SAR查下先,有就封信會話I can confirm that you have passport number XXXXXXXXX which expiry in XX/XX/XXXX.
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'

3中2...
我身份證日期係06-98
其實係咪好大機會都冇, 只係得番去HMPO交錢查先可以核實到可?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞