『薪火post』BNO續期資訊 (69) 為墜樓手足禱告

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
快到咁
道路情況搞到delay多
想問父母國藉 香港出世既應該填咩?
另外冇佢地BNO資料係唔係簡 不知道就得??

好唔開心
佢要幾多日內拎架....
有CERT
新鮮滾熱辣親身經歷
2號寄speedpost 12號先到passport office
7個工作天
我遺失左本過期既bno,之後再申請既時候,網頁完全無要我填任何家人既資料,連出世紙都無要求要寄過去... 係唔係正常嫁?不過最後我都照寄出世紙果啲去英國
嘩..........我寄空郵掛號都係7日
上次掛號空郵16號寄出,23號收到,25號已經approved and printed

最後1號同4號已經收番曬
父母出世紙
請問
一定要正本?
彩色影印得唔得
正常
後果自負
宜家咁耐嘅
岩岩比左錢
文件就齊 ,祖父母 冇填,老豆老母 bno 寫唔知

希望順利
父親有過期BNO
母親都有過期BNO
我個名係父親BNO既children個欄有出現

依家我地3個人一齊申請新BNO,因為BNO過期太耐會當新申請
父親/母親如果從來無係出生地(澳門)有出世紙,點算?使唔使特登去申請
定還是寫信解釋話無,睇下鬼婆信唔信?
寫信解釋
唔去問下水坑尾有冇?
其實有咩用,do本BNO乜春都睇到,好撚恐怖
規格本身for自助過關用
仲有technical standard係公開嘅
就算冇readID有心人有架撐識coding都可以整
但係我do唔到本廁板,咩原理
最新版廁板先得
RFID
我先唔會再換廁板呀
我BNO係BB相 申請renew 冇交到副簽 之後收到email話要我交番副簽
但instead of叫我send番online application果張one-page有我張相同有application ref barcode既副簽form
佢send左份圖中呢份document比我叫我重新填同埋叫副簽人係printed photo上面certify我既身份

我send左email去問可否填番online application果張有我張相同有application ref barcode既副簽form 但佢仲未覆 想問問可以填番online form嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞