『薪火post』BNO續期資訊 (69) 為墜樓手足禱告

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
唔使
集氣
個個封信format都唔同嘅, 唔係有templete
係呀你照報lost or stolen啦
明白, 謝
如果話有政策轉bc,但個條款要求有效護照係講唔通嘅!因為身份永遠有效,護照只不過係旅行證件,亦可方便核證身份咁啫。而且想平權轉bc漫漫長路,內政大臣剛話支持,不過國會解散重選,呢啲攞政治光環而無實質行動,真係可以轉頭可以忘記有講過!依家英國主要搞脫歐,真係落實脫定唔脫後,咪有時間處理其他問題囉,至於香港人問題到時候仲有無人記得......靠大家了!
included child?
我啊媽堅稱我無bno
佢話果時就咁帶我過關
我搏下佢寫左我名落佢bno到
俾錢試一次
身份證大法三樣中哂?
中哂嘅又有冇試過做SAR去同HMPO核實有冇拎過BNO passport?
中啊 報左失無回音
Sar 頭po睇如果inculed child check唔到
用咗SAR先, 唔好哂錢
X2 9同到而家
係咪之前全家BNO都唔見個位巴打
Confirm過關係97年前帶你去旅行?
但係98年去
老母堅稱果時就咁帶我過關
我心諗無理由有護照又過到
香港果本就好似0幾年先簽俾我
特衰又冇included child呢種case
定家母唔知included child細路都有bno身份
BTW 唔死心又可以試下 反正你中曬三樣
不過就算apply應該有排等 巴打祝你好運
dx 係 send 去 DHL美喳,
DHL 寄件黎香港先會有 tracking no
佢伯友其實無講錯,佢無自己一本,不過伯友自己登記時,見要填子女資料順便填埋登記咗,登記時要出身份證又出埋,唔知唔覺下幫佢登記咗而以為佢無!我希望估計無錯啦。
之前有人問,當年去領事館續收費幾多,咁啱又搵到張單,一本成人32頁bno,於2008年12月31號實收$1490!

嘩!

當年以英磅計,曾經高位兌緊$16左近!我續時應該低少少,所以唔好怪父母當年點解唔續了,如果依家有錢,不妨孝順返幫佢哋續返啦!就係佢哋97年前明智決定,呢樣都已經唔使計較咁多了!
請問出咗藍色新款未,屋企人仲有大半年到期

我老母終於得咗
Lost case
會唔會破紀錄地慢
9月3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞