『薪火post』BNO續期資訊 (69) 為墜樓手足禱告

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
英國內政大臣彭黛玲支持BNO平權
https://lih.kg/1695801

[一齊貼圖] 11月一齊戴Poppy,毋忘戰爭中保護過香港同世界嘅英烈
https://lih.kg/essJDS
我記得有
稅單
差餉
結婚証書
無特別一封信去講因為而家佢個system 我記得有個位比你寫
有冇話到幾時都唔續就冇得續
朋友叫我今個星期搞 就過期
碎你...
BNO 身份永久有效, 呢度好多人都係過期多年續期
不過都建議你盡快續期啦
ok
9月頭being processed依家仲未有updates
啱啱問左佢 話no issue 都係要等
想問有無手足都係等左咁耐
有 9月11 Lost Case等到而家
我9月16曰入閘今曰問佢佢叫我等下
想問下出世紙的核證副本係咪搵律師certify都得? 定係一定要去政府申請?
9/9 又嚟報到
想問當年(200X)英領做一本BNO(成人同小童)要幾多錢同埋個流程係點?
啱啱申請完
而家真係好方便
以前要行條長命斜
Countersign 又要叫條友遂張相簽名寫句野

咁易整都整就笨啦
留名
想問如果阿爸阿媽無出世紙(阿爸果張唔見左,阿媽內地出世所以無),但有香港既結婚證書
係咪我寫信解釋點解比唔到出世紙就得
終於等到HMPO覆返SAR個結果, 之前有申請過
想問下我個CASE, 係咪照報lost or stolen 就得
六月到依家都唔撚續,做一世CNO吧啦
但係到時BNO轉BC,唔一定預你,可以有行政手段落閘
呢個好難講呀, 不過我覺得而家續咗就一定好過唔續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞