『薪火post』BNO續期資訊 (69) 為墜樓手足禱告

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
上次個case正正係成袋唔見咗,最後終於出現返,你睇返賠償條款先,到時真係太耐就回水先,再到時諗點補,亦可能快有好消息。
佢都係寄Speedpost?
應該有另一個電郵通知你,詳情睇doc!
喺Hong Kong Watch fb page見到
////BREAKING: The Liberal Democrats made a major BNO commitment in their manifesto today. They pledge that they would: "Honour our legal and moral duty to the people of Hong Kong by reopening the British National Overseas Passport offer, extending the scheme to provide the right to abode to all holders."

This is a major step forwards.

See the Lib Dem manifesto here: https://www.libdems.org.uk/plan

Join the Hong Kong Watch BNO Community here: https://www.hongkongwatch.org/bno-community
都有諗過最差情況要印過晒d野再寄過,但最慘係裡面有我本舊bno,唔知點算
其實我自己寄郵局,會另外影bno資料頁存檔,有咩事用嚟report lost都客易啲。其實你無需擔心太多,bno可以報失嘅,只不過成個程序慢啲啫,根本唔使擔心,尤其是肯定有過本舊,實會批返本新嘅。睇定啲,可能好快有好消息呢。
算把,佢自己國家都未搞店內政
多謝巴打意見 會再觀望下睇下郵局查成點
佢18/11doc received,而家仲未Join queue/being processs
請教各位巴打,我前兩個月renew成功,咁我就無特別檢查啦,到我今日去機場check in時先發現英國果邊串錯名,好彩照俾登記証我,但我請教返如果我返香港之後應該點做?要將本錯既BNO寄返去英國?謝謝
登機証
以後買機票打番 打錯你既名
今朝再check,終於更新狀態去到互換局同我一樣既個位巴打快d check下!!!
終於更新喇
今日睇wiki先知原來幾多bno用家去過啲好偏門好遠連個名都未聽過既小國
只係更新左就已經好似收到新bno咁 咁開心
恭喜🎉
有冇港人持bno最新數字?
裝skype打去同advisers 講囉
第一個月有400分鐘免費
搞掂哂記得去skype cut payment
成袋搵返,恭喜,不過仍然要等,俾啲耐性!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞