『薪火post』BNO續期資訊 (69) 為墜樓手足禱告

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
就係寫信,我幫家人搞,父母祖父母資料全部無,填表時填到就填,填唔到咪過身唔知。補返信解釋,仲解釋埋點解交副本。佢交咗特衰副本,身份證副本,出世紙副本,地址證明,副署頁同舊證!一日批咗。

你交到就交,副本照去,寫信解釋一切唔正常嘅地方,連埋報失ref no個電郵,應該夠料做,最多到時要求再補,睇多一次doc啦!

90日計佢收到申請俾錢一刻,你有足夠時間!
佢收到通常快了,耐心等候。
想請教吓你
想幫我父母拎埋bno(過期廿年)
本野仲係度 咁仲洗唔洗副簽?
由系統安排,過期太耐預需副署多。
肯定要
想請問下
之前行咗報失條ROUTE, 亦打咗去HKPO CONFIRM
佢話我可以照申請, 但就未有報失REF. NO
想問下我係咪應該上返個網都揀RENEW條ROUTE, 但問到有無LOST OR STOLEN果到唔知點答
其實最淆係驚自己從來都冇bno咋
之前都有問過你, lost case, 身份證大法全中, 但唔知可以check埋SAR, 第一次副簽填左student彈, 即補過副簽, 好驚最後係空歡喜自己無bno

所以我見補交左文件差唔多2星期, 諗緊幾時左右未有消息要再webchat追
都等咗咁耐,都唔爭氣啦,叫你補得文件機會都大了,否則直情收咗你皮啦。
你都報失咗,咁仲唔識答?
見到了, 自膠
等候係最令人痛苦
9號寄speedpost 今日都未到
係,查三代,照填,唔知係有位俾你填解釋,文件到時交唔到再補一封信解釋。
題外話,寫住HKG係個passport code?
Authority HKG
批好哂寄緊過黎
但係分左2個dhl
請問係咩黎?
一個新BNO
一個文件
想問各位大大 我張相係大頭冇show哂兩肩 得少少 upload左上系統佢cut哂我肩膀位 係咪都ok ga?(冇留意已比錢)
唔得HMPO會CALL 你
唔得的話,相應該可以上網upload唔使寄過去掛?
正常都係再上網upload
琴日去郵局寄左掛號件,個人文件都齊(齊埋副簽,不過唔係佢網上話GE專業職業) 係老豆老母文件一樣都提供唔到(結婚證,出世紙,入籍證明)攝左解釋信,話點解比唔到,同埋我寄埋老豆老母香港特衰去證明佢地身份,希望成功。
寄埋老豆老母香港特衰去證明佢地身份
關咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞