『薪火post』BNO續期資訊 (69) 為墜樓手足禱告

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
電話卡都有好多種
尤其就算封面寫住打去英國只收本地電話費嗰啲
打去唔同number會有extra charge
做好功課小心揀
多謝呢度所有巴絲嘅資料
上個月已成功續領!

補返自己個case先,只搵到本剪咗角嘅BNO,搵唔到另一本完整嘅,申請時報damage,原因簡單寫咗句話申請特衰時被入境職員剪咗角。
另過期太耐要副簽,再跟佢要求寄埋以下文件:剪角BNO+特衰+身份證+出世紙+父母出世紙+父母結婚證書(全彩印),得咗!

最後24/10收返文件,25/10收到BNO!

聞說有個部門專處理海外申請,佢哋應付嘅唔止bno!

人哋寫明important information ,你都唔去細味一吓,有問題時又想搭的士?
你睇清楚國籍一欄是否寫bno,係就課金啦。
Sorry 講漏咗張地址證明用non-mean張demand note正本
其實仲有idd電話商,登記自己電話號碼,收費好平,以前成日cold call,依家好多執咗。另外呢度好多人用Skype ,開首免費,夠打英國lost case有突。
THX 明白
本近畿公主收新護照時用左藍筆簽名,仆街了,本野會唔會void?
唔會知
簽左就由佢照用,唔好試圖補簽,直至使用時有問題至算。(利申,認識有朋友都用左藍筆,之後多次使用都冇出過問題)
謝謝
唔好意思
我想問空郵/speedpost/dhl分別幾錢左右同埋大概幾耐寄到英國嗰邊?
因為我都係同一問題
恭喜巴打!God save the Queen!
仲未覆我...好懷疑寄失左我本特衰同其他文件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞