冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(3)

1001 回覆
50 Like 1 Dislike
你只能去ukpostbox俾一個月錢upgrade account令parcel address 也可收一般信。之後再downgrade番個ukpostbox Account.
終於收齊哂d 卡,最可惜係遲咗申請cs搞到無卡
右下個張咩bank
Curve
終於收齊哂d 卡,最可惜係遲咗申請cs搞到無卡

Starling Bank 果張無 paywave 圖示
係咪代表做唔到 paywave 付款?
由Order 卡去到收信要至少兩個星期
有paywave 的,個logo喺背面
最靚係starling
Curve好唔好用? 會唔會有限制?
若果無食水的話其實佢地點生存?
巴打你識唔識點upgrade?
用whatsapp 或email 問ukpostbox stoker service staff, 看看可否和怎樣付款upgrade.
應該是ukpostbox customer service staff
whatsapp 可詢問,但要Mon-Fri uk office hours
巴打你用邊間收卡?
有無人知 monese cs 電話幾號
申左個戶口 就快一個月 都無回音
又唔覆 msg 又唔回 email

唔該哂巴打
係咪寫錯任何information? 我尋晚開,每次等左5分鐘度就過左verification (self video & video call)
好唔好用 就見人見智
而家都有 Google pay apple pay 連卡都唔使帶
如果你加 HK card 落去碌 就要小心 CBF
因為佢個 transaction 會去左英國 process
所以*可能*會當左海外港幣交易 會有 CBF
暫時聽聞 DBS, HSBC, citibank 無 CBF charges
( 但 DBS 海外港元交易 有積分 )

估計curve 收入來源
1) 外匯交易 (免費版 只有 500鎊/ 月 免費 之後果 d 會收費)
2) weekend FX mark up
3) membership subscription
4) ATM withdrawal fee (免費版 只有 200鎊/月 免費 之後要收費
5) your spending data 做完分析 可以出 research paper 賣比人
6) 佢有 corporate segment 可能果邊好賺錢
對過無錯無漏先禁制架

我都知好多人即開即有 但係我唔得
DBS 無積分
打錯字
你係用咩開?
BNO 英國電話 英國地址 fake location 去 london
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞