冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(3)

1001 回覆
50 Like 1 Dislike
以前佢地有webchat係好啲架
起碼喺working hour會有個人同你follow up
依家得返send email呢個方法問,仲要send完之後好多時要等一兩日先會有人覆

btw 上個post尾有巴打話ghostmaildrop會問人地封信係咪銀行信
有啲好奇佢封信依家點
弱弱一問,點轉錢入dukascopy
我用transferwise,銀行過數
由自己港幣戶口FPS去transferwise個DBS港幣戶口
之前爬文,知道ukpostbox十月比較多郵件,service會比較慢
請問有無巴絲十月收過信,想知道現時由virtual bank寄咭,到ukpostbox通知大概幾耐到?

自己想了解要唔要reorder 或者轉mail box 公司
利申:申請左monzo, transferwise, n26, revolut
thank you.
我諗住港紙fps入transferwise 先,轉咗美金再去dukascopy
琴晚試過一次fps 入transferwise dbs account,唔得都算,仲要無咗10蚊港紙手續費
直接係transferwise揀send,之後揀from hkd to usd
收款填dukascopy戶口,之後佢會比個dbs戶口你入數,你入返港幣入去就搞掂
揀send錢,收錢戶口入你dukascopy個iban,過數方法揀bank,之後用FPS入佢個dbs hkd 戶口

你睇下之前個入數有無做到?問下有無得取消拎返錢同手續費?
我睇返自己香港大貓係一正一負,無做過個transaction , 第二次以後第一次無俾手續費所以過唔到先再加埋手續費去搞。

我知我衰on9
歐洲電話號碼
Citibank 電匯 HKD 去Revolut 2日都未收到錢
三個工作天左右
我上星期五匯
今個星期二先有
請問各位巴打uk post box邊個集運返香港最平?
Royalmail 平d, 睇你想要幾快
吾該師兄!
佢話我有信果時 都直接話有 bank cards
我諗太多人寄卡去佢到
用咩轉錢比較好?
點整到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞