冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(3)

1001 回覆
50 Like 1 Dislike
BNO ok
citizens 揀英國唔好揀香港,就會要你提供護照做identification check
星期一係 Citibank 射左 HK$100 去 revolut
到而家都收唔到
會唔會比中轉行扣晒 變左無錢收

有無人試過 TT 錢去 英國 d virtual bank 可以分享下
上個post 有chinh 分享 ukpostbox用DHL forward 返HK要成幾十鎊
想問係咪要TOP UP 左個ukpostbox ac 先好㩒forward?
如果個ac 唔夠$$會點

同埋想問問如果我有兩封信一次過forward 係咪要double 錢
如果係咪要差唔多一百鎊?
緊急救命又唔想存返入香港戶口先咁做
無咗張卡真係無得將錢出出入入
1. Ukpostbox 收到信之後會叫你入錢
2. 多過一封信可以gp 埋 一個batch forward,不過會計重量收費。(信都唔會重得去邊)
入app 有得update 番個tax residency
可以試下 Barclays international banking
https://international.barclays.com/
咁有錢洗鬼開monzo咩
點解你有£30k仲要開monzo
Push
Virtual Bank 俾你嘅係方便
要穩陣嘅正正式式用返你真正嘅住址開返正式銀行戶口或股票戶口先係正路
CS冇debit card係攞錢冇咁方便姐,又唔係攞唔到錢
真係好介意就開FT
交低個login俾你最親嘅人
因為驚你唔記得密碼呀
香港冇遺產稅呀,明唔明?
呢啲就唔諗得咁多啦
況且你同你至親應該都唔會係美國人啦
有冇離岸公司戶口推介 香港咁難開
愛沙尼亞 E-Residency
Revolut 用香港電話就射返去HK WAITING LIST...
之前巴打點做到?
其實大家 會唔會放太多錢 係VB?
即係放50萬以上
有referral link, bno
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞