冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(3)

1001 回覆
50 Like 1 Dislike
少錢其實長放唔拎出黎就開券商FT/CS就夠,連debit card/虛銀/外國銀行都唔駛開
係怕券商執粒
絕對唔會
50萬點解唔開CS/FT?
或者直接買張3UK電話卡開漫遊
或者hsbc expat都開到
如果你買港股都接受到用一通耀財
咁應該唔會驚用CS/FT
btw, CS大嘢嚟,FT都開業多年
我地 d 窮撚邊有錢開吖
ghostmaildrop 服務好差
佢地星期五 話會寄 track and sign
星期一又 email 問我仲有無信要等埋先寄
星期一即覆佢 叫佢即寄 無野要等
星期二問佢拎 tracking number
星期三再問奆咩情況
完全唔覆機

d 信放左侐佢到成個月啦 本身 email 又覆得慢
唔知係咪錯覺 佢多數回 email 都係收到我入錢 先回
夠25k GBP或等值可以開
張卡依家暫時只可以用嚟拎英鎊現金
歐羅atm提款功能要等佢地更新先有
https://international.barclays.com/

要護照certified true copy,
正本proof of address
佢冇問我evidence of source of funds

所有野都係郵寄,到最後收到大約用左一個月

錢係放Isle of man 唔係UK

只有GBP 會出debit card, 海外提款有charge
有幾十萬唔想正當申請個海外戶口可以考慮下
*有幾十萬想正當申請個海外戶口可以考慮下
求一下Revolut Referral Link
Add 我Tg
我再send referral link俾你
係咪泰國開到嘅話,大家都有興趣?
我搵人打聽下
你係幾時申請卡先?
我本身已有account,明天會經bangkok bank silom 總行,到時問問先
我8月中申請account,9月頭入form申請card,後悔當時唔一齊做晒
Thanks 巴打,我試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞