冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(3)

1001 回覆
50 Like 1 Dislike
好似要
我係英國做緊野, 所以有
其實點分?我本身用咗香港電話開,但係app入面一樣加到英磅美金歐羅account
咁有趣?
咁姐係計英國地址掛
(可能佢轉咗policy)
同埋currency accounts冇分地點
係個local account先有分

想問下如果3uk電話卡想增值延長180日係咪上圖My3網頁這選項?
要每180日send一次間或者打一次電話黎keep number,但幾耐topup一次/係咪呢個option就唔清楚
send一次 *sms
岩岩同Friend試緊開Revolut
佢係香港
3UK張卡唔洗topup都可以收SMS
Revelout 用英國number+地址既話
要用英國passport/ driving licence 認證
BNO?
yes
點先開到㗎???
我啱啱都發覺911 個server 連唔到,或者遲啲再試下
今日試左成個下午,都唔得
dukascopy係咪要比錢先會出到卡?
想請問 monzo 同transferwise 邊個會好的新手睇左好多post都唔係好明. 只有hsbs uk ,Canada account 同香港銀行account. 冇bno冇咩錢
岩岩又冇問題,video verification 完。
Order Card要收一次 大約百幾蚊一次
卡另收月費 大約8蚊港紙一個月
Why not bot
想請問 monzo 同transferwise 邊個會好的新手睇左好多post都唔係好明. 只有hsbs uk ,Canada account 同香港銀行account. 冇bno冇咩錢
Why not both
咁其實兩個邊個有用/常用睇?
Transferwise 好處係可以用埋黎匯款
Monzo 就有得做英磅定期
我剛剛都video verification 完
講全名+DOB
影passport資料頁
搞掂 叫我等收email 太約2、3日process
我都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞