冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(3)

1001 回覆
50 Like 1 Dislike
Ghostmaildrop個郵遞區號屬於住宅區
要用佢都係冇辦法

另外話說Ghostmaildrop早兩日確認咗我張starling bank卡已經去到佢地度
不過冇問我係乜嘢嚟
淨係問點樣寄返俾我同埋會報價俾我
但係我答咗佢地之後又係長時間冇回音
係咪有信佢會 email 通知我?我張 revolut 卡話 16 號到,但今日都唔見 ghostmaildrop 話收到。
?
手機app
無問題
佢地肯寄架
只係到你應佢機話果日寄 到佢真係拎去郵局嘅時間
可以相差一個星期
接受到白皮豬嘅工作效率 就無問題

利申:寄緊 有 tracking number 不過等到燥底
因為Ghostmaildrop 有residential address, 所以都沒有辦法。有時要直接致電俾佢問,才會快D回覆。
Textnow App 可免費致電英國landline no., 大家可試試。
我以往幫襯過佢地兩次
佢地兩次都係話一有信就會通知我
不過兩次都係過咗預計到件日嘅兩三日後追問佢地先知份郵件到咗
全戶口都係0元的話(剛開戶口),係用唔到send的。佢會要你個戶口點都要有balance先可以用呢招。

即係第一次入錢落transferwise的話,點都要先開個usd balance再入落去?
佢地覆email 真係好L慢,send 第1封email 2日後先覆,星期三收到佢地email 再reply, 到而家都仲未應機
嗯,最後終於搵到啦,原來係第一版個send掣。唔係按入去hkd balance嗰個send button.

咁我知點入錢了。
Ghost Mail 近排都真係好慢,不過好彩都收得齊5張卡,另外原來經royal Mail 寄返嚟,佢離開咗英國就無咗tracking, 香港郵政係無update既,唯有齋等,離開英國之後我就等咗6日就收到。
PUSH
係咪已經有哂卡號碼?我懷疑佢過咗幾日就係咁,我岩岩先收到張卡諗住activate, 但佢好似已經自動activate 咗,大家如果未收卡最好都係唔好入錢落去住,或者freeze咗張卡先。
N26咩事?
有咩VB有免費美國ACH?
唔俾用BNO註冊
transferwise (?)
岩岩見有人用FT debit card top up 好似接近0,唔駛ACH了

transferwise似要有英國地址先申請到,有冇人有計?
應該計 percentage (?)
英國地址 ukpostbox or ghostmaildrop
有monzo, revolut 同transferwise, 依家想開埋starling 費事落閘唔俾bno 開
sterling 有冇得分開登記同寄卡地址?
想問用3UK儲值卡可永久keep number? 要定期top up? 佢d plan會30日expire?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞