冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(3)

1001 回覆
50 Like 1 Dislike
英國地址開既bunq Travel Card可以用Apple Pay
除左香港,無咩完善法制歐美國家䓥遺產税。一係用離岸公司轉錢,不過一用大牌子銀行就好麻煩,會被問係咪洗黑錢。
香港係全球數一數二白手套。
琴日試左由revolut 轉100usd 落Dukascopy,收左3.03 usd。
應該係無。但係易入難出,除非下一代接錢係個度住。如果唔係,過到政治關卡,都未必過到當地銀行(收錢方)。崑崙銀行都唔知肯唔肯接。hsbc俾美國佬年年罰,條數又唔健康,仲要中資股東太多政治風險
咁電話號碼呢?
單次咁入
冇link
用Google pay top up 唔到錢入revolut, 係咁話something has gone wrong
巴打收到錢未?
用邊隻Citibank account匯錢?
有冇扣手續費?
星期二已收錢, 用citibank priority, 無手續費
請問係邊隻Citibank account?
如果卡過左期咁點算。再寄過卡?同埋如果我外國個地址會冇左 有冇得一開始用外國地址 申請到之後用翻香港地址
我嗰張pay as you go 去完英國返黎
但得5gb同30日,咁增值後係咪可以keep到一年同入10 pounds only得唔得
仲有之後啲IDD同數據漫遊點計,之後去其他地迫旅行都可以用
同問
唔得 香港味出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞