冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(3)

1001 回覆
50 Like 1 Dislike
priority.
Citi 呢方面 比匯豐銀行 慷慨
卓越理財只係免收款嘅費用
無咁多錢開citi priority
我之前開Revolut on9左寫香港電話,比人轉左去香港waiting list,而家Del app再down過都無得再申請,點算
打算開 monzo transferwise moose hsbc uk 仲洗唔洗開dukascopy/swissquote ?佢地功能上有咩分別驚開太多會好亂 新手一直以來剩係得hk 戶口. 冇bno
同埋monzo moose 其實作用上係咪差唔多
開到hsbc uk 其他唔駛開都得啦
可唔可以解析下 點解一個hsbc uk就搞點哂 好驚遲下落閘我呢啲冇bno嘅就gg
開hsbc uk冇話你一定要有BNO
以我依d會買美股投資既人,反而CS先係最好選擇,但因為CS已經唔出新account既debit card,唯有將就用FT

點解要 Virtual Bank 因為比較易開同門檻低, 係香港開 hsbc uk 個D 要比合理原因, 如果佢覺得唔合會reject 你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞