[警世沙盤推演] 立刻停止攻擊中字頭商舖 包含中移動,

1420 回覆
3061 Like 501 Dislike
建制議員辦事處同中資,各有各做
屌你老母啦
全世界都見到香港人咩質素架啦
諗住咁樣一兩單野可以污名化?
收皮啦啖風撚
而家係革命
唔再係示威呀
推,連登仔eq低又淨係留同溫層打j
唔好再用抗暴政合理化自己on9行為
How can protestors prevent from others ( popo, gangsters,....) to take advantage of these wonderful opportunities to:
1) steal, looting
2) tear / burn down small or big buildings and offices,
3) etc..

and THEN:
1) put the blame on all protestors ,
2) create hate and bad impression from HK people
3) reduce support of protestors
4) create supportive reasonings for other charges and regulations.
革乜野命呀,你有冇槍有冇炮呀,人你都冇呀,依家根本冇足夠人願意因為自由攞條命出黎對抗政府,罷工都未撚得啦,醒下啦,香港生活環境仲未係好差
五毛變三毛仲要半夜OT真係慘
啱啊 燒撚哂啲中資舖就可以革命成功啦
示威者點做唔洗你件軍師指點,風向點轉亦唔輪到你件假先知嚟預言

對支那店係強定弱勢係唔會改變香港喺極權面前係弱勢既事實,所以西方社會企喺香港人呢邊係點都會有道德高地
五大訴求係要求政府做,驅逐支企唔洗政府做民間可以自己做,兩者無衝突

係未買到定買唔到呀?歐盟撐就得啦,洗乜一定要一面倒所有人都支持咁唔現實,反送中支持極都有藍絲反對,都無一面倒支持啦

你講到乜柒都有得買,咁你叫支那快啲買個唔辣既中美trade deal先再講啦
麻包袋
上撚哂腦啦
完全諗唔明燒舖可以幫助到個運動啲咩
冇計就支爆班三毛係要勤力d
搶緊喇宜家
D on9仲繼續政治潔癖
第時有得分田地迫土豪跪玻璃呢班on9一定同班藍屍爭崩頭

其實爆中資鋪頭主要只係對中資商人造成金錢損失+洩憤,對家有損失固然樂見,但如果要冒失民意同「其他破壞都入我哋數」嘅風險,咁都係搞其他野好過
而家攻舖,破壞的確危險,容易俾「卧底」破壞、搶野之後入示威者數,或者聯合埋cctvb 捉住個示威者就做文章,
警犬英雄救港云云
好快十個post先一擔草
祝佢哋好運喇
睇樓主個名都扑得啦 講經咩
由成場運動一開始就有呢種人吹乜鳩輸民意
事實要豁出去表現決心民意支持反而會更加堅定
This!
係呀全世界都唔想打仗,但唔代表唔會打呀,必要時都會打都要用武力解決問題呀,阿富汗依家仲未打完呀

學你咁講無槍唔應該出嚟,唔應該反抗,大家一齊等送中好似新疆入集中營咁,你先唔好累死人啦

咁你有咩根據政府諗乜呀?你靠估就當真呀?你靠估就要人信你up呀?你將對付極權比喻成唔屙尿一日,on9都知你真係世界級智障邏輯
自己柒撚左就話人對你人身攻擊,你啲歪理同藍絲有得揮呀
我唔可以係示威者?係未要割我席?

係,問題係示威者都有欺壓紅店,道德上冇啱晒。訴求越來越多會唔會太貪心?連最基本果五樣都未搞掂,仲要用暴力方法去爭取

買唔起唔等於冇得買,買唔到一個deal,但買幾個議員有幾難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞