[警世沙盤推演] 立刻停止攻擊中字頭商舖 包含中移動,

1420 回覆
3061 Like 501 Dislike
大佬係中共呀
唔削減佢資金來源點得呀
唔搞佢佢咪繼續用香港人既錢對付我地自己囉
佢地真係味撚訓醒
Make a public statement!
爆定唔爆都好
最緊要係現場噴漆寫罪行/大大張文宣
中國大媽去偷野關人撚事 洗唔洗義士做埋食蕉呀?
不推文回覆
咪比風向撚上熱門
認同啊。好多時拆店係發泄情緒作用較大,但係咪可以推得倒成個中資企業?如果話打大野可以make noise ,好似銀行咁,但個noise 會唔會偏向我地抗爭既人。就算人地明點解我地咁做,係形象上都難睇,起碼我覺得我地仲而要打印象牌。
點可以郁到中資呢,我覺得要再煲大罷買,咁齋坐唔消費。好似齋坐 Starbucks ,同時寫信俾美國果邊,要求收返美心嘅特許經營。
講真,整爛間 Starbucks ,人地未必覺得係美心錯,仲可能怨抗爭民眾令佢地麻煩。同時開唔到店又係令班無辜店員無得搵食呢。
唔係錯晒 一係退一步幫佢轉色
比位政府4級武力用實彈同抹黑
今日唔係END GAME,你要爆都一步一步黎
唔係好多人跟得切
同意,美心360繼續,對準政權嘅各大合署優先處理,但電話舖,真係要停一停,前線爆完,俾其他人偷電話,外國人又分唔清,真係唔好睇
一爆完幫佢圍封返,做事要有手尾
手足要冷靜
如果中資就要爆咁全世界都會以為我地係暴徒
文宣非萬能

就算將全香港中移動分店全滅,
作為一間國企有國家機器支持好快就會捲土重來
對最重要既五大訴求有咩幫助呢

現場如果有人爆金鋪將財物掉出黎 會唔會冇人拎呢?
到時入邊個數呢?
醒未
裝修美心係佢太子女喺聯合國踩鳩我地呀
點至藍咁簡單?
全勝有資格可以檢討 可改善 更精準打擊
又係夜媽媽先嚟吹風呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞