【異能者第三季】是咁的,我毒死自己堂阿哥(2)

1001 回覆
53 Like 2 Dislike
如泥牛入海
年少輕狂

鏡海大師現身

Btw,痛唔痛?有無內傷?

邊有人幫人拂塵拂到人地癢架

一個字,好強。
無人
幫自已推一推
有文先再推
找交易者醫病?李晨依可以做到的事,我魏獨同樣做到,阿魏暗道。

「十三,唔好叫佢走,送佢去別院吧。」阿魏忽然說道,目光仍然停留在鏡海和尚的臉上。

「吓,我地都無醫生.......」侯十三搔頭應道。

「醫生嘛,既然李晨依暫時離寺,就由我接替,成為真正嘅交易者。事實將會證明,我比李晨依更配『交易者』呢個稱號!由我決定邊個生,邊個死。」阿魏說道。

「喔?生也罷,死也罷,不過第三掌你仲打唔打?貧僧其實好忙,你懂的。」鏡海挺一挺腰,刻意露出藏在衣袖中的袖珍本寫真集,古怪地看著阿魏淫笑。

「第三掌我留返。我擊出第三掌之日,就喺離開呢座寺,尋找李晨依之時。到時候,我會成為一個無人可以睇小嘅強者,所以都需要我嘅存在。」

「貧僧亦期盼呢一日嘅出現,哈哈哈。」鏡海和尚聲如洪鐘,語重深長地說道。

阿魏離去後,眾人亦去如流水。大門關上,奄堂內只剩下鏡海和尚一人站在原地,四周寂靜無聲。

這時候,鏡海笑容漸漸收攏,臉容變得僵硬,雙腿一軟,差一點便跌在地上。他一臉蒼白地按住身旁木椅子,艱難地站起來。

「嘿,宜家啲年輕人真喺唔識敬老.......好彩十三嚟得合時,否則我宜家可能真喺嚟謁見佛祖你老人家囉。」

鏡海勉強地牽起笑容,緩慢地脫下海青,揭起身上的僧服。幸好這間奄堂只有鏡海一人,否則定把其他人嚇壞。

鏡海和尚白皙的胸膛上沒有因為掌擊而變得瘀青。然而,詭異的是, 鏡海和尚的胸膛竟然出現一道像蜘蛛網般的裂紋,儼如一塊被錘子敲過的鏡子,裂紋以胸膛為中心,往腹部延伸,感覺只要再用力敲打一下便會支離破碎!

他摸一摸身體上的裂紋,搖頭苦笑。

「不過佛祖啊,貧僧無的確睇錯人,對吧?。阿魏剛才只用右手,始終都無使用異能,此子心存善念,註定非大奸大惡之人。所以嘛,阿魏實力愈強,貧僧就愈高興吶。亂世之中,如果骨頭唔夠硬,道理再硬也只虛妄。」

「阿魏,就由你地呢班年輕人阻止將來嘅滅世之劫吧。」鏡海喃喃自語。
有文先再推

我都係咁話
再推
鏡海大師
出住先 聽朝又要出起身返工

鏡海大師
貧僧就係神器
鏡身
想講如果識反彈就正
但不過物理攻擊應該反唔到
鏡得反射
考試前一推
今日考試嘅巴打絲打
考試加油!
今日考試嘅巴打絲打
考試加油!

加油
貧僧就係神器
鏡身
想講如果識反彈就正
鏡得反射

貧僧既似來了 又似沒來
貧僧就係神器
鏡身
想講如果識反彈就正
鏡得反射

貧僧既似來了 又似沒來

打多兩下會唔會成個人散咗
貧僧就係神器
鏡身
想講如果識反彈就正
鏡得反射

貧僧既似來了 又似沒來

打多兩下會唔會成個人散咗

比秋爺屌打

巴打做咩唉聲嘆氣
推下先
btw微分再積分後會有個常數,希望異能會關事

巴打做咩唉聲嘆氣

唉,考完通識,頹
終於追哂三季了 有d野想問
1. 原本嘅香織係咪已經喺虛空入面,無咩事唔會出黎?用副身體嘅係輪迴?
2. 中出巴係咪慣左用「喺」代替「係」?我見你好似所有係都寫喺,有時意思上有d亂
3. 可唔可以加埋我入去 小角色都好

睇到呢度好佩服巴打寫文好有條理,節奏又掌握得好 呢幾日返緊工都不時諗起輪迴/阿墳
有三季咁好睇嘅前傳舖墊,正傳or even有外傳都一定好正 加油呀巴打

巴打做咩唉聲嘆氣

唉,考完通識,頹

唔使頹嘅,上年我考通識,空咗成題咁濟
個時一路做一路瞓,寫到唔知自己寫咗咩,又少嘢寫,最後都有2
漏左最重要嘅問題!!!!!

同一村第一次啪啪啪嗰個係香織定輪迴?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞