【異能者第三季】是咁的,我毒死自己堂阿哥(2)

1001 回覆
53 Like 2 Dislike
留名

你今日又有得客串

到底你嘅異能宜家有咩變化呢?

btw上面我出場嗰陣個時間係輪迴啱啱上直升機嗰陣?唔通佢去打路西法嗰陣我去咗攞新招?

每一個出場時間都有意思
留名

你今日又有得客串

到底你嘅異能宜家有咩變化呢?

btw上面我出場嗰陣個時間係輪迴啱啱上直升機嗰陣?唔通佢去打路西法嗰陣我去咗攞新招?

每一個出場時間都有意思

出一更先

「暫定未可以肯定。不過,既然能夠主使葉方誠,就必定喺比佢地位更高嘅人。或者我多心,可能真喺洪轟天指使吧。以我所知,The G已經下令唔會參與呢件事。畢竟,Heaven內閧,即使邊一方有傷亡,都喺Heaven嘅損失。除非Heaven影響到平民,否則我地採取不干預政策。」

犬郎點頭,目光凌厲地應道:「嗯,我亦無諗過借The G解決呢班人。對鳳凰不利,我會親自除去後患。」

阿離被犬郎的眼神弄得渾身不自在,不禁打了一個寒顫。

「你唔好衝動。你同祝鳳凰喺咩關係?我........我無特別意思,純粹好奇問吓,你唔想答可以唔答。」阿離說到最後,臉蛋又開始發熱了。

自己好像管得太寬了吧。聽他的語氣,顯然跟祝鳳凰關係非比尋常啊!也對的,俊男配美女,難道會看上自己這個小影迷嗎?而且祝鳳凰比自己大上幾個呎吋。

人家是導彈,自己是子彈。她垂下頭,瞄一瞄自己的胸脯暗自想道。

「親人,我妹妹。」

「親人?」阿離問。

「無任何血緣關係,但比血濃於水更深嘅羈絆,我地兩個同樣都喺孤兒。」犬郎不假思索地回答。

「原來喺咁,我明白咯。」阿離甜甜一笑,抬首看著犬郎。

犬郎的手搭在腿上的小狗肚皮上,看到阿離泛起的酒窩,一時間停下手來,愣了一愣。他並不知道這份從未有過的觸動到底是甚麼。

他瞬間回過神來,乾咳一聲。「你頭先話海上仲有人接應,詳細資料?人數?」
「喺三部漁船。從衛星顯示,佢地應該有大約三十人。不過,當中有幾多個喺普通人類就唔確定。我剛才話奇怪嘅其中一個原因喺,既然葉方誠已經行動失敗,點解佢地唔撤退,仍然無任何動靜,留守原地?佢地似乎等緊某樣嘢,或者等人。」

等人?

犬郎暗自思量,到底他們在等甚麼?事情愈來愈複雜,盤根錯節。恐怕這一次會有危險。可是即使冒險,也要出手滅掉這班同屬Heaven的渾蛋,藉反擊證明秋爺的人並非任人隨便搓圓撳扁的。

阿離見犬郎沉思,按捺不住問道:「你唔會真喺報仇嗎?」

「我完成會通知你善後。放心,我唔會傷害普通人,我只殺該死之人。」

「我唔喺咁嘅意思,我-。」阿離焦急地應道。

「我唔識講嘢,但我識殺人。」犬郎模彷自己在電影中的殺手對白,試圖緩和緊繃的氣氛,讓阿離安心。他開始覺得當自己對著這個好奇心過盛的女人,就會變得奇怪,變得完全不像自己。

「我無心情同你講笑呀!你以為自己喺異能者定葉問呀?!」

話音一落,阿離難以置信地瞪著犬郎。異能者?眼前的犬郎是異能者?!

「我唔會咁易死。」犬郎嘴角微微彎起。

「嗯。」

「我仲未知你個名。」

「康小離,你可以......叫我阿離。」

「阿離嘛?」兩人對望,無言一笑。狗群沒有理會他們的異樣,繼續在草地滾來滾去,追逐嬉戲,吠聲迴響,縈繞不息。
第九章 男神與宅男

酒店套房中傳出陣陣嬌喘,酥麻的呻吟隨激烈的肉體碰撞聲,有節奏地響起,一個濃妝的裸女在騎在男人身上,賣力地擺著自己的腰肢,雙乳上下晃動。

「嗯......再快啲.......入.......哎........再入啲。」

動作愈來愈快,愈來愈深,床單濕了一大片。直至一聲高昂的歡愉聲與一陣抽搐,動作終於完全停止下來。女的兩頰潮紅,目光迷離,軟趴趴地伏在男人胸膛上,吁吁喘氣,感受體內深處的熱燙燙的乳白暖流。

良久,她的指尖在線條分明的胸膛上游動,附耳低語:「秋哥,你頭先拮死人,差啲窒息喇,不過好硬,好舒服啊。」

她身上的帥氣男人不是別人,正是Heaven的甲神-秋。

「硬?嘿。我可以再硬啲,不過怕你頂唔順。一陣錯手搞死富豪嘅獨生女,我怕會比你爸爸派人追殺囉。」秋淡笑道。

「呃人,你以前你嗰到喺鐵棒咩?」

「嘿嘿,喺鋼棒。」

這個裸女正香港第二富豪羅大富的獨生女,羅凱琳。羅凱琳長相不俗,卻少了鳳凰與凝霜兩女那一份靈動的脫俗氣息; 亦沒有阿離清純可愛的氣質。不過,她多了一樣幾乎所有香港女生都沒有的先生優勢-用之不盡的財富。

「你真喺會娶我?你唔娶我,我真喺會叫Daddy殺死你啊。」

「琳,你應該清楚我唔會呃你。我當然會娶你,而且起一個最浪漫嘅地方,用最浪漫嘅方式向你求婚,令你成為世界上最幸福嘅女人。」

「相信我。」秋認真地說道。

「四個月後,我同另外兩個團員會响紅館開一個最盛大告別演唱會,宣佈無限期退出娛樂圈,一心一意成為你嘅好男人。到時候,你就搵你Daddy,邀請所有社會名流、政界黑道一齊出席,等大家見証我地嘅愛情,你話好嗎?」

「你真喺願意放棄演藝生涯,幫我Daddy做嘢?你唔喺好鍾意演戲咩?你唔怕人地閒言閒語,話你食軟飯?」

「哦?拖鞋飯嗎?咁你呢碗一定喺世上最好食嘅軟飯囉。你知道嗎?世界上無任何事比琳你更加重要。何況,人生如戲,世界何嘗唔喺一個大銀幕呢?」秋倚著床頭,目光銳利地說。遠處的鏡子反射出他俊朗的臉龐下泛起若隱若現的詭異笑容,使人毛骨悚然的惡意。

「你返去好好準備,記得將所有人邀請囉。我唔希望我地嘅終生大事有任何失誤。」秋輕輕一拍白皙的嬌臀,留下幾個淡淡的指印。

「哼,嗯.....我就知道都喺秋哥你最好。」羅凱琳顫了一下,嬌羞地點頭。
出一出住呢到先
晚飯前再出
我硬係覺得,阿魏,佢性格變到好似有啲鏡海feel

有事搵貧僧?
秋爺咁耐唔出場 一出場就搞緊野

你已經看透世事

居然

秋爺話自己無女人,小弟就送一個畀佢

你已經看透世事

居然

有事搵貧僧?

都唔算嘅,只係我覺得阿魏喺見阿墳嘅時候,好有你嘅影子,但一講到異能同回憶嘅時候,又有啲李醫生嘅味道,所以你同李醫生教左一個好撚正又勁嘅少林戰士出嚟,好似係

有事搵貧僧?

都唔算嘅,只係我覺得阿魏喺見阿墳嘅時候,好有你嘅影子,但一講到異能同回憶嘅時候,又有啲李醫生嘅味道,所以你同李醫生教左一個好撚正又勁嘅少林戰士出嚟,好似係

去啦,少林戰士!
賣下關子,到底秋有咩目的?

身處對立陣營犬郎同康小離嘅走向咩結局?

走在分岔口嘅阿魏又會點做?執念成魔抑或喺成為真正嘅少林戰士?而鳳凰同凝霜之間,阿魏會如何抉擇?

另一方面,李醫生、鏡海和尚、始以及天元究竟有咩秘辛呢?

以為真係變鋼棒屌死佢
原來我有嘅係白眼

對李晨依嚟講
失去痛覺呢個代價喺最痛苦

同阿鑫嘅死有關
上個post問咗

男角

代號:吉姆
年齡:20
能力:掌控雷電
喜好:吉姆模型
弱點:
能力非常消耗體力
過度使用能力會發癲
早晚一定要沖涼

希望有用
或者改到啱你用
上個post問咗

男角

弱點:
能力非常消耗體力
過度使用能力會發癲
早晚一定要沖涼

希望有用
或者改到啱你用

雷神似係都係掌控雷電

以為真係變鋼棒屌死佢

全盛時期嘅秋到底一晚屌死過幾多人

以為真係變鋼棒屌死佢

屌死埋個老豆
原來我有嘅係白眼

對李晨依嚟講
失去痛覺呢個代價喺最痛苦

同阿鑫嘅死有關

失去痛覺喺因為異能
面對摯友之死但痛不得
上個post問咗

男角

弱點:
能力非常消耗體力
過度使用能力會發癲
早晚一定要沖涼

希望有用
或者改到啱你用

吉姆巴
確定正傳或者下一季會出現
雷異能已經有洪轟天,不過有類近嘅異能呢
上個post問咗

男角

弱點:
能力非常消耗體力
過度使用能力會發癲
早晚一定要沖涼

希望有用
或者改到啱你用

雷神似係都係掌控雷電

以為真係變鋼棒屌死佢

屌死埋個老豆

叫晒全家逐個屌死
上個post問咗

男角

弱點:
能力非常消耗體力
過度使用能力會發癲
早晚一定要沖涼

希望有用
或者改到啱你用

吉姆巴
確定正傳或者下一季會出現
雷異能已經有洪轟天,不過有類近嘅異能呢

黃猿?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞