【異能者第三季】是咁的,我毒死自己堂阿哥(2)

1001 回覆
53 Like 2 Dislike
小弟暫時唔可以劇透
當大家知道真相 再睇返武藏嘅故事,就會發現一個最慘嘅悲劇.....

迫人重睇

提示
點解武藏會鍛造輪迴刀

為左條女?

所有兩把輪迴刀,代表........唉

兩把輪迴刀,兩把都係真的

兩把唔係真,而係一模一樣的影打

三千世界,鏡海輪回,唔通

鏡海和尚同輪迴無關
不過,你講到一個重點,兩把影打.....
如果有另一個世界,咁真喺美滿抑或喺同樣喺無法避免嘅悲劇?
夢生,係咪我???

你搵到自己鳥
每次會後生幾多
「兩把刀喺『同一把』輪迴刀。」一村一字一頓的吐出來。
夢生,係咪我???

你搵到自己鳥

見到自己,個感覺好正,加上墳巴嘅師父都識我,仲正,不過,我有啲唔明,鏡海巴用異能睇阿墳師父嘅時候,阿墳師父知唔知嫁?同埋鏡海巴個異能代價係倒退番細個,最後消失,係咪本來無一物嘅意思?
每次會後生幾多

次次唔同 咁先刺激 可能下一次會識玩口水

會唔會係鏡海巴,你所講另一邊嘅世界,攞出嚟嘅輪迴刀?其實似係平行世界,但我覺得係鏡世界,一切相反,睇鏡就見到同現實世界相反嘅野,好似預知未來咁?

不要再說鳥 小弟寫武藏呢一段嘅時候好灰
夢生,係咪我???

你搵到自己鳥

見到自己,個感覺好正,加上墳巴嘅師父都識我,仲正,不過,我有啲唔明,鏡海巴用異能睇阿墳師父嘅時候,阿墳師父知唔知嫁?同埋鏡海巴個異能代價係倒退番細個,最後消失,係咪本來無一物嘅意思?

到底你嘅異能喺咩呢
煙老唔會知,呢個只喺鏡海異能嘅其中一個用途
偷窺.......

何處惹塵埃

會唔會係鏡海巴,你所講另一邊嘅世界,攞出嚟嘅輪迴刀?其實似係平行世界,但我覺得係鏡世界,一切相反,睇鏡就見到同現實世界相反嘅野,好似預知未來咁?

等正傳就會有真相

如果能力真係鏡世界,一種另類嘅預知未來,都好似符合鏡海巴嘅神算喎
p. s 9咁估
照咁睇落去,好快就無貧僧嘅事,貧僧能做嘅就係,用盡所有能力去為你地舖路同阻撓天元同始。
貧僧係咪好有型
夢生,係咪我???

你搵到自己鳥

到底你嘅異能喺咩呢
偷窺.......

何處惹塵埃

我好期待自己個異能
無限鏡界
照咁睇落去,好快就無貧僧嘅事,貧僧能做嘅就係,用盡所有能力去為你地舖路同阻撓天元同始。
貧僧係咪好有型

真喺?

廁所巴
夢生,係咪我???

你搵到自己鳥

到底你嘅異能喺咩呢
偷窺.......

何處惹塵埃

我好期待自己個異能

一個自閉建築師
加個宋帝昺轉世

咁有創意

欣賞你思路
Btw,呢個故嘅正傳會更科幻

好期待
貧僧係咪好有型

真喺?

樣越嚟越後生 但係個肉體老幾年
唔用得好多次
夢生,係咪我???

你搵到自己鳥

到底你嘅異能喺咩呢
偷窺.......

何處惹塵埃

我好期待自己個異能

一個自閉建築師

唔緊要呀,有少少缺憾
盡量一點出第一更
痛住睇 但驚睇睇下變心都痛埋
痛住睇 但驚睇睇下變心都痛埋

巴打仲係好痛?祝你早日康復
夢生,係咪我???

你搵到自己鳥

到底你嘅異能喺咩呢
偷窺.......

何處惹塵埃

你咪改變無機物大小果類?或者具現化?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞