LG Nexus 5X Bootloop 苦主請入

1001 回覆
47 Like 8 Dislike
我真係火火地

上星期部5X死底板其中一part 控制電源ac,叉唔到電
我一時間搵唔到張保養單於是拿出街整
$650

整完唔夠兩日就bootloop
跟住我搵返我張保養單
我加錢買左total兩年保養
咁我拿返上LG維修

過兩日去LG拿機
LG個邊話要錢先幫我整
$1700換底板
話我曾私自維修電話
我搵唔到張單先整住先
同埋壞叉電個Part
你依家係粒CPU焊得唔好出次貨搞到我死機
我仲要用錢買左兩年保
你唔保咁比返錢我
依家仲要等他打比我問我整唔整先肯比返部電話我
仲好似想屈我檢查費
我無人為整壞+入水我係一蚊都唔會比

唔好理有無用,同消委會report咗先

你睇清新保養條款 你自己拎左出去整係咪已經void左

自己攪過唔整LG 無錯
第4團招募中,有與趣巴打請入grouo查詢

有可能係最後一團
https://t.me/joinchat/AAAAAA2u2nhaP5RB0VLigw

事實證明 LG永不錄用

咁你呢度講都冇用架

提大家姐 我都係5x苦主

5x未壞
最後一團完左? 部5X 岩岩中BOOTLOOP
最後一團完左? 部5X 岩岩中BOOTLOOP

telegram 搵我
好多苦主

我部5x 剛剛用左一年,有D擔心
好多苦主

我部5x 剛剛用左一年,有D擔心

我都係用左一年
最驚係凌晨壞 鬧鐘唔識響
[教學]Nexus 5X 加散熱膏
https://lihkg.com/thread/271549/page/1?ref=ios
仆佢個街,啱啱中招,黑底白字google係咁loop,聽日打比google,希望可以退錢

google 話冇貨,只能夠退錢
部5X死撚咗
冇bootloop
但係禁power制著唔到機
差電冇電池icon
試過power + volume down 入到Android仔嗰頁, 入recovery mode 出完Google logo就黑mon
部5X死撚咗
冇bootloop
差電冇電池icon
試過power + volume down 入到Android仔嗰頁, 入recovery mode 出完Google logo就黑mon

而家完全著唔到
部5X死撚咗
冇bootloop
差電冇電池icon

而家完全著唔到

Bootloop
部5X死撚咗
冇bootloop
差電冇電池icon

而家完全著唔到

Bootloop

想loop都冇得loop
好彩用google backup真係方便, backup 晒
整都廢事
我正式成為bootloop苦主。
但只要等部機自己reboot, 直至部機熱王high High, 就可以順利開到機
但只要等部機自己reboot, 直至部機熱王high High, 就可以順利開到機

過多一排就電都差唔到架啦

先救資料 再搞機都係一個方法既
如果舊電唔爆

巴打 我想問如果拎部5X 上去華強北整要幾多錢?

巴打 我想問如果拎部5X 上去華強北整要幾多錢?

280人仔
部5X死撚咗
冇bootloop
差電冇電池icon

而家完全著唔到

Bootloop

好彩用google backup真係方便, backup 晒
整都廢事

咩Google backup?
熄機都 backup 倒?
仆佢個街,啱啱中招,黑底白字google係咁loop,聽日打比google,希望可以退錢

google 話冇貨,只能夠退錢

其實係咪睇色
我藍佢換俾我
半個月前
部5X死撚咗
冇bootloop
差電冇電池icon

而家完全著唔到

Bootloop

整都廢事

咩Google backup?
熄機都 backup 倒?

其實只係Google Photos 自動upload相
App資料都會自動backup到Google
當然冇full backup
所以,我先放心啲

熄機就當然冇backup 啦

今日經已點reboot都唔成功,部機正式死亡

如果用呢部機玩trade in, 有邊度肯收呢部咁既野
5x 7.1.2 未壞 好驚
5x 7.1.2 未壞 好驚

無得驚,要黎始終都會黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞