LG Nexus 5X Bootloop 苦主請入

1001 回覆
47 Like 8 Dislike
我部 5x 試左用 焗爐大法, 180度焗5分鐘

結果 cpu(好似係) 裂開左

我都係開煤氣爐搵火烘一烘佢,你用焗爐

咁我又真係見過上網有人用焗爐整到既

華強係325F heat gun 吹一陣,已經拆到cpu, 樓上180C 五分鐘
想問下上華強整完係咪會洗晒機?
部6p bootloop放左係度封塵個幾月

多數係

我唔係喎 data全部係度

6p喎 巴打如果你6p係華強北搵到有人識整, 不如係度公開下

sor 我講5X

由親生仔變孤兒仔
真係好想拎舊磚6p掉9華為班友

每次想開機 我就用風筒

開到機就有得刷機解決啦

點刷??
閂core?

係,起碼trade得番出去

部部機用風筒吹完開到幾耐時間都唔同

我有電"墊"熱住機背佢 玩到宜家,當然都會整
聽日tg你 想問多少少 果間野詳情

華強係325F heat gun 吹一陣,已經拆到cpu, 樓上180C 五分鐘

用熱風槍都話可以即時睇到反應知道幾時停
reflow oven 要跟 temperature profile 架
想問下上華強整完係咪會洗晒機?
部6p bootloop放左係度封塵個幾月

多數係

我唔係喎 data全部係度

6p喎 巴打如果你6p係華強北搵到有人識整, 不如係度公開下

sor 我講5X

由親生仔變孤兒仔
真係好想拎舊磚6p掉9華為班友

每次想開機 我就用風筒

開到機就有得刷機解決啦

點刷??
閂core?

係,起碼trade得番出去

部部機用風筒吹完開到幾耐時間都唔同

我有電"墊"熱住機背佢 玩到宜家,當然都會整
聽日tg你 想問多少少 果間野詳情

我依家得閒架 可以問我

我都係見人地

我d 鬼佬話180度。
唔通係180F?
垃圾,部nexus4用左4年幾,畀隻垃圾pkm go整壞部機。(root+刷rom)

nexus 5x用左一年都冇就壞左(冇root)

依家用緊g6
垃圾,部nexus4用左4年幾,畀隻垃圾pkm go整壞部機。(root+刷rom)

依家用緊g6

Nexus 同g6有冇好大分別?

依家用緊g6

Nexus 同g6有冇好大分別?

nexus4抵,但依家d商人逼你換機,整個update就可以令你死機。所以答唔到你

reflow oven 要跟 temperature profile 架

咁個 profile 係乜?

但325F 係 162C 左右

咁個 profile 係乜?

但325F 係 162C 左右

要睇焊鍚同零件嘅 datasheet 先會知
俾個例子你
lm

我都係見人地

我d 鬼佬話180度。
唔通係180F?

美國?
貼返張焗爆 CPU 圖先
貼返張焗爆 CPU 圖先

問少少ipad mini 問題,我有冇公司ipad俾我跌到壞壞地,可唔可以clone rom 落第二部ipad用

直接用itunes backup 再restore 落去另一部ipad 就可以
想問下風筒大法可以hold到幾耐,我靜係想救番啲data
問少少ipad mini 問題,我有冇公司ipad俾我跌到壞壞地,可唔可以clone rom 落第二部ipad用

我想問你係咪入錯 post

直接用itunes backup 再restore 落去另一部ipad 就可以

最大問題係公司keep acc pwd,我搞唔到。想同佢換部機又唔得,on99

又壞又唔俾換,咁你間公司俾部ipad你有撚用

唔定

唔定

岩岩著左幾分鐘又死

唔定

拎部5x上大陸整救唔救到data?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞