LG Nexus 5X Bootloop 苦主請入

1001 回覆
47 Like 8 Dislike
唉屌 如果Nexus 5整翻要幾錢 又係bootloop

n5 你查下係咪power button 問題

係一出google畫面就reboot loop

我兩星期前情況同你一樣,換左power button攪掂繼續用

換power button要幾多錢?
睇google nexus forum印度都有18個月壞底版可以換機

香港打去play store唔知有冇用
LG永不錄用
睇google nexus forum印度都有18個月壞底版可以換機

你係經google play store 買咪有用囉
報告一下先:

今日拎左部Nexus 5x上華強北整,
價錢就齋整 280人仔
整+換4GB就 400人仔
2.5小時後先有得拎

而家一切良好

有冇鋪名

爬文吧, 我有POST 過
之前就咁睇topic,
以為講緊係刷rom/update先搞到bootloop
諗住我唔刷rom 唔update就冇事
所以冇留意個post

誰不知我部機尋日都奶野, 自己做埋苦主
我部機已經死咗好多個月,依家先睇到,係咪有得退款?
多謝巴打幫手上華強整好
痴撚線 兩個月前部Nexus 5x中左bootloop
買左新電話用
聽日上大陸諗住順便拎去整,頭先插電又好返

一陣架炸
之前就咁睇topic,
以為講緊係刷rom/update先搞到bootloop
諗住我唔刷rom 唔update就冇事
所以冇留意個post

誰不知我部機尋日都奶野, 自己做埋苦主

多謝巴打幫手上華強整好

攞左機再推post 啦
痴撚線 兩個月前部Nexus 5x中左bootloop
買左新電話用
聽日上大陸諗住順便拎去整,頭先插電又好返

等我放工又試下先
終於有機會過黎幫手推 post
終於有機會過黎幫手推 post

仲會唔會有團
仲會唔會有團

冇啦 或者你地自己係度組團
部5X死撚咗
冇bootloop
但係禁power制著唔到機
差電冇電池icon
試過power + volume down 入到Android仔嗰頁, 入recovery mode 出完Google logo就黑mon

而家完全著唔到

Bootloop

想loop都冇得loop
好彩用google backup真係方便, backup 晒
整都廢事

咩Google backup?
熄機都 backup 倒?

其實只係Google Photos 自動upload相
App資料都會自動backup到Google
當然冇full backup
所以,我先放心啲

熄機就當然冇backup 啦

Google photo無限storage既backup係會壓縮過張圖 所以都係copy folder最好
bootloop俾佢loop到部機勁熱就會開到機 跟住快d cop曬d data出黎 我就係成功既例子

下 1600萬像或以下唔係唔會壓咩?
N5X都唔過呢個像數

我經google play買,中左招就打上去問有無得整,比左IMEI 後support話無得整,用左年幾,佢竟然話全數退款,我都打左個突,之就即買u11 lu

我經google play買,中左招就打上去問有無得整,比左IMEI 後support話無得整,用左年幾,佢竟然話全數退款,我都打左個突,之就即買u11 lu

咪好囉 happy ending

好彩開到一次機,backup到大部份野
本想等換pixel 2,對親生仔有信心d,始終由nexus one開始用都無乜大問題

本想等換pixel 2,對親生仔有信心d,始終由nexus one開始用都無乜大問題

我都想買返部nexus one 收藏......

原來都2010年

原來都2010年

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞