[live]窮遊歐洲六十八日

1001 回覆
156 Like 10 Dislike
瑞士d野真係好貴. 物價, 交通同酒店都好喇脷.

我哋三個已經決定咗日日食麵
每去到一個城市出街食一餐咁大把

自己煮唔算好貴,出去食先貴
見hostel d韓仔韓妹日日食叮叮pizza
不如煮個意粉食好過啦

我哋會因住嚟

去超市買燒雞食

唔講唔覺,瑞典同娜威都有coop 超市,都有燒雞賣
請問有無人知Vienna -> CK有咩方法
上網睇 無direct train 無direct bus 有無人知有咩方法

有,下次自己Google 多d

http://www.backpackers.com.tw/forum/showthread.php?t=910301

自己copy 條link

THZ
咁多位巴打 想問下大家覺得dresden同hamburg邊個值得去D?
我有5日時間留係德國 諗住無咁趕 就留2個city 咁我就想去Berlin
咁就一係Prague->Dresden->Berlin->Amsterdam 一係就Prague->Berlin->Hamburg->Amsterdam
諗緊去Dresden好定Hamburg好
瑞士d野真係好貴. 物價, 交通同酒店都好喇脷.

我哋三個已經決定咗日日食麵
每去到一個城市出街食一餐咁大把

自己煮唔算好貴,出去食先貴
見hostel d韓仔韓妹日日食叮叮pizza
不如煮個意粉食好過啦

我哋會因住嚟

去超市買燒雞食

唔講唔覺,瑞典同娜威都有coop 超市,都有燒雞賣

好中意coop
希望日日有雞食
有無人有ptgf back up
有時差miss咗

食緊早餐,晏晝車去安卡拉
check咗兩次,架車經已遲咗兩個鐘
本身依個鐘數到安卡拉
絲打倫敦住個間hostel推唔推薦

行過london eye十分鐘咁上下

間hostel係咪唔近地鐵站
絲打倫敦住個間hostel推唔推薦

行過london eye十分鐘咁上下

間hostel係咪唔近地鐵站

近啊,行過lambstreet五六分鐘到
up返第三日喺棉堡啲相先
我哋住Veuns Hotel,€64兩晚(抵到爛
包早餐,有free shuttle上棉堡上面個入口
下面個入口google map話行七分鐘就到
因為第二日個local tour我哋無去睇遺跡
咁橫掂第三日都係hea不如比多35土幣上去睇

好多大陸團

佢影相個姿勢 專業到

啲外國人真係好中意搽上身

萬般體諒我嘅兩位朋友

追住嚟影成分鐘先有樣

幾有雅典奧運個運動場feel

喺酒店食埋晚餐就等夠鐘搭十點夜間巴士去Gomere
張巴士飛TL55,但酒店個tour guide收我哋TL60
聽佢講搭巴士TL25一個人,但我哋多行李怕麻煩
直接叫咗的士出去,TL75(早知講價)

搭咗無冷氣焗爐咁嘅十個鐘巴士後
我哋到咗Goreme啦
朝早到咗酒店El Nazar Cave Hotel,佢又比我哋check in
草草傾咗陣行程我兩個frd就瞓咗,我都跟埋一齊瞓
夜晚七點半先起身出去食嘢
全日無影過相

第二朝八點起身,打電話落reception報green tour
TL120一個人,包lunch,入場費,酒店接送

遠在土耳其都有相認
說好嘅連登見啊巴打

鴿子谷,Pigeon Valley

喺山腳望上去

嚟多張Pigeon Valley

underground city
總共有十四層,但遊客最多落到第八層

Iharah valley(好似串錯)

天主教堂

喺Goreme清晨影

好想要

天氣唔好,睇唔到熱氣球,應該係土耳其最大嘅遺憾
到咗安卡拉又係無乜點影相
架車又遲咗兩個幾鐘先到
我哋只係參考一個台灣blog佢話要喺到轉車
我哋行程有九成都同佢一樣
係我哋日子長啲(好似係)
聽日十點車去番紅花城
依家三點,四個鐘之後要起身準備啦
早抖大家

多謝各位比正皮同留言,其實真係無諗過我都會有過百正皮嘅一日
雖然依家喺土耳其做唔到直播咁update
但過咗土耳其應該會勤力返少少嫁啦
多謝大家
早餐

開咗車啦終於都
唔知原本三個半鐘車程今日要幾耐先到
好多貓
underground city落到18層會點
好多貓

土耳其係貓國
underground city落到18層會點

見到小龍女喺冰床上面
好靚

想問下d相如果相機影,比較大mb數,點樣upload得黎可以細mb數D?

要預先down grade左然後先upload?定有d網upload果陣可以較低d resolution?
想問下d相如果相機影,比較大mb數,點樣upload得黎可以細mb數D?

要預先down grade左然後先upload?定有d網upload果陣可以較低d resolution?

解答唔到你
我之前出過遊記都比人屌過大mb數
我都要學下嘢

解答唔到你
我都要學下嘢

因為我想試下寫遊記,但d相好大張

解答唔到你
我都要學下嘢

我都係就咁up
目前為止未有人講住
三個人食得晒?

十點半車返伊斯坦堡,九點九到叫host車我哋去

解答唔到你
我都要學下嘢

我都係就咁up
目前為止未有人講住

我好多成3、4mb一張,肯定比人屌

睇下有無其他巴打知先
晚餐

樓主你點解決洗衫問題?
book左啲酒店未必有得洗 唔知點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞