[live]窮遊歐洲六十八日

1001 回覆
156 Like 10 Dislike
食剩三分一,我投降
依家去Mercado de La Boqueria搵蛋餅食

啱啱同mammy傾偈,發現自己都幾掛住香港
其實香港真係福地,附近好多平價正嘢食
我臨飛嗰幾日真係好似大爺咁周圍食嘢
屋企人又煮晒我中意食啲嘢比我,好幸福
有啲homesick

咁遲先sick
68日好快過姐 5月中返香港?
食剩三分一,我投降
依家去Mercado de La Boqueria搵蛋餅食

啱啱同mammy傾偈,發現自己都幾掛住香港
其實香港真係福地,附近好多平價正嘢食
我臨飛嗰幾日真係好似大爺咁周圍食嘢
屋企人又煮晒我中意食啲嘢比我,好幸福
有啲homesick

咁遲先sick
68日好快過姐 5月中返香港?

五月廿四到香港,喺俄羅斯轉機停十七個鐘
同個frd都打算出去行下(機場無嘢做)
我上咗機場巴士啦
byebye巴塞

聽朝搭vueling過法國,七點機,今晚瞓機場
因為我個frd正正就係搭vueling過嚟,話行李都check得幾緊,今次唔搏啦,直接買咗one baggage
買完先show原來有成23kg,只係€15,香港啲廉航學下嘢啦
本身諗住搭11點半班車,算啦喺hostel鳩fing同喺機場鳩fing無分別,所以我就早咗去機場
因為買咗行李,諗住寄個篋,到機場會塞晒所有重嘢落篋

手持現金:€69.06, £25, HKD897.5
我所有行李加埋有26.1kg
依家未知究竟寄個篋好定寄個60L背囊
個篋塞到爆又閂唔埋,背囊爆得9kg
特登加baggage好似蝕咗咁
終於⋯⋯終於connect到機場wifi啦

又執咗半個鐘嘢

喺London買嫁,我覺得我今次癲68日點都要多謝mammy

唔知你哋有無儲postcard嘅習慣
我就有啦 左邊寄比自己,右邊比印尼個frd
屌你老母機場wifi廢撚過屎
啲位又硬嘅,點撚樣瞓啊
已經打消咗瞓覺依個念頭
依家寫緊日記
已經打消咗瞓覺依個念頭
依家寫緊日記

自己一個搭長途車同係室外唔敢熟睡
過左黎開始寫週記
留名
已經打消咗瞓覺依個念頭
依家寫緊日記

自己一個搭長途車同係室外唔敢熟睡
過左黎開始寫週記

我去旅行不嬲都有寫日記嘅習慣
留名

多謝
機場wifi又廢咗
外國m記無wifi
薯餅都無
上機啦,巴黎見
好眼瞓,要恰下
loop咗成晚年輪說,land咗法國啦
好想返hostel瞓

我都想好似你咁夠薑去印度
身邊無frd夠膽一齊去

身邊無frd夠膽一齊去

印度有咩吸引到你
聽絲打話西班牙岩睇教堂 睇你相又覺好靚 已經買左6月去西班牙

公牛對騎士
究竟沖唔沖涼好

身邊無frd夠膽一齊去

印度有咩吸引到你

好中意泰姫陵
聽絲打話西班牙岩睇教堂 睇你相又覺好靚 已經買左6月去西班牙

多謝你信我
如果我今日都喺hostel鳩fing up多啲教堂相上嚟
話說之前喺香港識咗個巴黎女仔
佢喺香港轉機,出咗九龍站走一轉
lost in圓方
咁啱我放工見到佢,帶佢逃離圓方
最後我帶咗佢去廟街附近間m記落腳
依家約緊今晚定聽日食餐飯

沖涼先,之後up相比你哋睇
我會盡執
計劃有變,出太陽,我出去行下
我聽日中午機柏林飛去馬德里
原來國會大廈有得入仲要唔洗錢
但要早1,2日親身去book 走先知
我第一日到個時經過唔見人排(太凍個個係屋企) 以為無得入
機場wifi又廢咗
外國m記無wifi
薯餅都無

法國機場好似有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞