[live]窮遊歐洲六十八日

1001 回覆
156 Like 10 Dislike
樓主飛希臘個程用幾錢?

羅馬飛過去八百幾,好似係
好靚啊

想請問依加歐遊危唔危險
係法國有無唔見嘢

我覺得你睇落去low啲就okay
我同哥哥霉到無人會嚟sell我哋
喺法國好安全,成日自己嚇自己就真

安心哂
有無試過夜行?

有,第一晚同frd食飽已經八點半
我唔識死咁行返hostel
真係有啲人過嚟撩我,但我個樣兇神惡煞咁佢哋走咗
喺巴黎日日都十點幾先返酒店

好靚
望住愛琴海浸溫泉(hot tub

其實我病咗好多日,日日呻鼻涕都用一卷紙巾
同埋哥哥就嚟走,我update會慢啲
目前必要支出
我到咗伊斯坦堡同兩個frd會合之後會再傾德國、瑞士國內交通點算

交通:
0315 香港飛倫敦 0522瑞士返香港 HK$4,183.00
0323 倫敦飛巴塞 CNY 365.00
0331 巴塞飛巴黎 30.89 EUR (之後加咗€15行李
0406 巴黎飛米蘭 CNY 517.00 (兩個人 加咗€20行李
0407 米蘭去威尼斯 EUR 41.40 (兩個人
0408 威尼斯去倫羅倫斯 EUR 79.80 (兩個人
0409 倫羅倫斯去羅馬 EUR 21.55
0411 羅馬飛Santorini 102.98 EUR (兩個人 加咗€20行李
0414 Santorini飛雅典 $104.02 (€94.56 兩個人
0416 雅典飛伊斯坦堡 US $109.99
0418 伊斯坦堡飛Nevsehir HK$ 787.15 (兩個人
0426 伊斯坦堡飛阿姆斯特丹 HK$ 676,09
0430 阿姆斯特丹飛柏林 €46.95

住宿:
0315-0316 London Waterloo Hostel £39.00 (Charge on Card (Deposit): US$6.16, 即係我仲有£34.32未比,但到埗後佢淨係收我£17
0317-0318 London Plaza Serviced Apartments HKD 1,335.00
0323-0329 St Christopher's Barcelona Total: €150.30 (Charge on Card (Deposit): US$21.00, €137.51比咗visa
0330 瞓機場
0331 Vintage Hostel Gare du Nord €24.50
0401-0404 Hotel de la Porte Dorée HK$1,543.93 (兩個人,check out比多咗€108, 早餐要錢唔撚講
0405 Pullman Paris Tour Eiffel €436.60 (兩個人
0406 Airbnb(Milan) $879 HKD (兩個人
0407 Case Fornaretto €68 (兩個人
0408 Hotel Medici €80 (伏撚到tran咗我哋去第二間
0409-0410 Morpheus Rooms €76.50
0411 Remvi Suites €108 (兩個人
0412 Armeni Luxury Villas €175 (兩個人
0413 Senses Boutique Hotel €87 (兩個人
0414 Elikon €50 (兩個人
0415 瞓機場
0416-0417 Vizyon City Hotel €14.36
0418-0419 Venus Hotel €64,00 (三個人
0421-0422 El Nazar Hotel & Cave Suites €130,00 (三個人
0423 Hotel Abro Sezenler €54.90 (三個人
0424 Gunes Konak €43.20 (三個人
0425 Carme 2 €71.10 (三個人
0426 瞓機場
0427-0428 ClinkNOORD €140.92 (兩個人
0429 瞓機場
0430-0502 Citystay Mitte €132.30 (兩個人
0503-0506 Euro Youth Hostel €220.00 (兩個人
0507-0508 Die Wohngemeinschaft €116.00 (兩個人
0509-0511 Five Elements Hostel Frankfurt €146.88 (兩個人
0512-0515 Interlaken Marco Guest House CHF 416 (三個人
0516-0518 Studio Si...Eva CHF 486 (三個人
0519-0521 Swiss Star Longstreet CHF 210 (三個人

其他:
旅遊保 HKD1323 Annually 年費
Out曬筆喇wo

好正
Out曬筆喇wo

咁機票嗰啲一早比晒嫁啦嘛
反而係住宿
好彩擺低咗啲錢喺香港可以叫屋企人幫我找卡數
但我真係total得二萬五cash可以用
Out曬筆喇wo

反而係住宿

瑞士搭車貴到hihi
窮遊可以玩到瑞士10日,樓主點做到
我計計下黎緊去瑞士一個禮拜都可能要使6/7千
Out曬筆喇wo

反而係住宿

瑞士搭車貴到hihi

你啲住宿

好正

病住浸都生猛晒
窮遊可以玩到瑞士10日,樓主點做到
我計計下黎緊去瑞士一個禮拜都可能要使6/7千

我有frd去咗五日,萬二
我聽完
要執嘢返雅典啦
樓主預計最後total洗唔洗4萬
我5月出發去歐洲58日
都係預25000窮遊
本來諗住用15000book哂機票住宿同主要交通
留返1萬蚊食 門票 市內交通咁
依家差唔多book哂 但應該要17000到
如果下年有機會,我一定會再嚟嫁

樓主預計最後total洗唔洗4萬
我5月出發去歐洲58日
都係預25000窮遊
本來諗住用15000book哂機票住宿同主要交通
留返1萬蚊食 門票 市內交通咁
依家差唔多book哂 但應該要17000到

應該要,我打咗開支喺上面,加埋啲cash
應該點都過四萬
睇國家啦,如果無瑞士成件事應該幾輕鬆
0414 Santorini飛雅典 $104.02 (€94.56 兩個人)
有咁平咩 點搭
lau ming
0414 Santorini飛雅典 $104.02 (€94.56 兩個人)
有咁平咩 點搭

我搭Volotea
斷腸人在天涯 留名
有咁平咩 點搭

我搭Volotea

20kg 行李?
有咁平咩 點搭

我搭Volotea

20kg 行李?

加咗€41行李
好彩哥哥比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞